Foto: Reuters/Scanpix

Pērnās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināliste pirmdien izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē viesos ar 121:95 (39:17, 21:35, 33:27, 28:16) pārspēja Jūtas "Jazz", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Uzvarētājiem ar 30 punktiem izcēlās Stefans Karijs, bet "triple-double" iekrāja Dreimonds Grīns, kuram 17 punkti, desmit atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Jazz" rindās ar 25 punktiem rezultatīvākais bija Gordons Heivords.

Arī Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Warriors" komanda uzvarēja četrās spēlēs, pieveicot Portlendas "Trail Blazers".

"Esam uz viļņa. Bija iespēja noslēgt sēriju un izdarījām to," teica Karijs, uzsverot "Warriors" universālo uzbrukumu. "Nevaram pateikt, kurā mačā kurš no spēlētājiem būs "karsts". Vēlamies tā spēlēt arī turpmāk."

""Warriors" ir komanda, kas liek samaksāt par kļūdām. Ir jābūt izcilam teju jebkurā pozīcijā, citādāk viņi to pārvērš 9-10 punktu izrāvienā. Pret tādu komandu nedrīkst būt vājuma brīžu. Tā bija laba paraugstunda mums. Viņi parādīja, kāpēc ir viena no labākajām komandām, bet mēs ne. Tomēr no tā vajag ņemt visu pozitīvo," atzīmēja Heivords.

Tikmēr otrā Rietumu konferences pusfinālā Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" cīnās neizšķirti 2-2 ar Hjūstonas "Rockets". Savukārt Austrumos finālu sasniegusi pērnās sezonas čempione Klīvlendas "Cavaliers", kas ar 4-0 pārspēja Toronto "Raptors", bet pēc četriem mačiem neizšķirti spēlē Bostonas "Celtics" un Vašingtonas "Wizards".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!