Foto: DELFI
Latviešu basketbolists Jānis Bērziņš svētdien guva desmit punktus Itālijas A sērijas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla otrajā spēlē, bet viņa pārstāvētā Kapo d'Orlando "Betaland" komanda cieta zaudējumu

"Betaland" viesos ar 83:95 (25:25, 18:24, 25:24, 15:22) piekāpās ULEB Eirolīgas dalībniecei un pašreizējai valsts čempionei Milānas "EA7 Emporio Armani", kas sērijā līdz trim uzvarām panākusi neizšķirtu 1-1.

Bērziņš šajā mačā laukumā pavadīja desmit minūtes, kuru laikā iemeta divus no četriem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 11 efektivitātes punktiem.

Sērijas pirmajā mačā "Betaland" piektdien izcīnīja negaidītu uzvaru ar rezultātu 87:80, bet latvietis nebija pieteikumā.

Nākamās divas spēles otrdien un ceturtdien notiks "Betaland" komandas laukumā.

Vien pašās aprīļa beigās Bērziņš pēc ilgstošas ceļgala savainojuma ārstēšanas atgriezās laukumā. Viņš nebija spēlējis aptuveni pusgadu, jo latviešu uzbrucējs pērn novembra sākumā leģionāra karjeras trešajā spēlē guva ceļgala krustenisko saišu traumu.

Tikmēr pašlaik traumu ārstējošā Artūra Strautiņa pārstāvētā Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" ceturtdaļfināla sērijā atrodas iedzinējos 0-1 pret Avelīno "Sidigas".

Itālijas A sērijas regulārā čempionāta noslēgumā ar 23 uzvarām 30 mačos uzvarēja "EA7 Emporio Armani", bet "Betaland" ar 15 uzvarām bija astotā, turklāt izslēgšanas turnīrs tika nodrošināts pēdējā kārtā. Savukārt "Grissin Bon" ar 17 uzvarām bija sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!