Foto: LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" vadība apsver iespēju gaidāmajā jauno spēlētāju drafta ceremonijā izvēlēties latvieti Rodionu Kurucu, vēsta izdevums "New York Post".

Iepriekš ziņots, ka "Nets" izrādījusi interesi arī par citu latvieti, centra spēlētāju Anžeju Pasečņiku. "Nets" komandai draftā būs 22. un 27. kārtas izvēles.

Kurucs tiek salīdzināts ar Bojanu Bogdanoviču, kurš iepriekš spēlēja "Nets" komandā, bet šosezon tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards". Pēc Bogdanoviča aizmainīšanas "Nets" komanda meklē viņa aizvietotāju vieglā uzbrucēja pozīcijā. Komandas vadība cer, ka laika gaitā Kurucs varētu kļūt par līdzīgu spēlētāju Bogdanovičam.

"Viņš ir ļoti daudzsološs, es tā tiešām domāju," teica ESPN reportieris Frens Frasčila. "Viņam ir ļoti labi auguma parametri, bet viņš joprojām ir bērns. Viņš būs ļoti labs NBA spēlētājs. Kurucs ir atlētisks, var izdarīt metienus un jau tagad spēlē kopā ar pieaugušajiem."

Kurucam šobrīd ir 19 gadu, un tiek prognozēts, ka viņš piecu gadu laikā varētu kļūt par stabilu NBA vērtību. Tomēr, visticamāk, viņš nākamās sezonas pēc drafta pavadīs Eiropā, kur varēs nobriest kā basketbolists.

"Kurucs būs NBA basketbolists – varbūt viņš būs pamatsastāva spēlētājs, varbūt būs rotācijas spēlētājs, ja paveiksies, viņš varbūt kādreiz iekļūs NBA Zvaigžņu spēlē. Viņš ir ļoti daudzsološs, un tas ir svarīgākais," uzsvēra Frasčila.

Kurucs šajā sezonā 24 spēles aizvadījis "Barcelona II" komandā, kas spēlē Spānijas otrajā spēcīgākajā čempionātā. Viņš vidēji mačā izcēlies ar 9,5 punktiem, 2,8 atlēkušajām bumbām un 1,4 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!