Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" noslēdzis viena gada līgumu ar Latvijas valstsvienības spēlētāju Ievu Krastiņu, kura komandu pārstāvēs ceturto sezonu, informēja vienības preses dienests.

Krastiņa ir četrkārtēja Latvijas čempione, trīskārtēja Latvijas-Igaunijas līgas čempione un 2015. gada turnīra vērtīgākā spēlētāja. Tāpat viņa kļuvusi par Lietuvas čempioni, Lietuvas kausa ieguvēju un 2014. gada vērtīgāko spēlētāju šajā turnīrā. Eiropas U-20 čempionātos ieguvusi bronzas medaļas 2009. un 2010. gadā.

"Gandarījums, ka izdevās noslēgt jaunu vienošanos ar Ievu. Kopā esam strādājuši U16, U18, U20 izlasēs un pēdējā Eiropas čempionātā sievietēm. Mūsu kopīgā sadarbība izlašu līmenī nesusi labus rezultātus. Es ticu Ievas spējām un ceru, ka mums izdosies sasniegt kopīgos mērķus arī TTT klubā," teica "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Pati Krastiņa atzina, ko nolēma pieturēties pie pārbaudītām vērtībām un spēlēt Latvijā:"Papildus motivācija bija valstsvienības treneris, ar kuru ir bijuši veiksmīgi turnīri jaunatnes līmenī. Ceru uz jauniem sasniegumiem un izaicinājumiem arī augstākajā līmenī. Prieks, ka izdevies saglabāt komandas kodolu."

Aizsardze 2017. gada jūnijā palīdzēja Latvijas valstsvienībai pirmo reizi kvalificēties Pasaules kausa izcīņai. Izlasē viņa aizvadījusi 67 spēles un guvusi 405 punktus.

2017. gada sezonā Krastiņa astoņās Eiropas kausa spēlēs vidēji 32 minūtēs guva 10,0 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas, izdarīja 3,1 rezultatīvu piespēli un pārķēra 2,6 bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!