Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" uzbrūkošajam aizsargam Timam Hārdevejam junioram latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis atgādina viņu pašu debijas sezonā, Ziemeļamerikas medijiem atklāja amerikāņu basketbolists.

"Knicks" sestdien kā ierobežoti brīvo aģentu oficiāli piesaistīja Hārdeveju, kuram šī ir atgriešanās Ņujorkas vienībā.

"Biju pārsteigts, bet tajā pat laikā arī laimīgs. Negribētu spēlēt citur, kā tikai "Knicks" komandā. Kāpēc lai es nebūtu pārsteigts? Spēlēju šeit divus gadus, aizeju, bet pēc vēl diviem gadiem saņemu zvanu," "NYPost.com" citē Hārdeveju.

Patlaban 25 gadus veco Hārdeveju 2013.gada draftā izraudzījās tieši "Knicks" komanda, kurā viņš pavadīja savas pirmās divas sezonas NBA. Divus gadus vēlāk, 2015.gada draftā, kurā tika izraudzīts arī Porziņģis, nu jau bijušais "Knicks" prezidents Fils Džeksons apmainīja Hārdeveju pret tiesībām uz saspēles vadītāju Džerianu Grāntu.

"Tas atstāja nepatīkamas atmiņas," savu aizmainīšanu komentēja Hārdevejs.

Hārdevejs aizvadītajā sezonā ar vidēji 14,5 punktiem, 2,8 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm parādīja savu sekmīgāko sniegumu līdzšinējā NBA karjerā.

"Kļuvu par nobriedušu spēlētāju, neizdarīju neapdomātus metienus un zināju, kā spēlēt aizsardzībā. Izvēlējos pareizās metiena vietas un iesaistīju komandas biedrus," teica Hārdevejs, kuram labāk patīkot "Knicks" galvenā trenera Džefa Hornačeka piedāvātais ātrais uzbrukums, nekā Džeksona lolotais trijstūra uzbrukums.

Kluba ģenerālmenedžeris Stīvs Milzs cer, ka Hārdeveja atlētiskais spēles stils palīdzēs arī Porziņģim un spāņu centra spēlētājam Villijam Ernangomesam.

"Nezinu daudz par Porziņģi. Zinu, ka viņš ir čalis, kurš smagi strādā, var atbrīvot sev vietu laukumā un ātri pāriet uzbrukumā. Porziņģis atgādina mani debijas sezonā. Līdzjutēji uzlādējas no viņa, tāpat kā no manis, kad gāju uz maiņu un devu enerģiju. Aizvadot maču Ņujorkā, bija patīkami spēlēt pret viņu, redzēt, kā skatītāji atbalsta," skaidroja Hārdevejs.

Jau iepriekš pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka "Knicks" komanda Hārdevejam izteikusi līguma piedāvājumu uz četrām sezonām par 71 miljonu ASV dolāru (62 miljoniem eiro), kas lielai daļai līdzjutējiem un medijiem šķietot par daudz.

"Zinu, cik daudz darba esmu ieguldījis. Protams, ir spiediens, bet ar to jātiek galā. Esam jauns sastāvs, esam izsalkuši. Mums vajag spēlēt vienam par otru un darīt, ko varam," uzsvēra Hārdevejs.

Šis kļuvis par "Knicks" ģenerālmenedžera Milza pirmo lielo darījumu pēc Džeksona atlaišanas. Komanda starpsezonā apsver vairākus darījumus, tostarp Karmelo Entonija aizmainīšanu un saspēles vadītāja atrašanu, kas palīdzētu iejusties līgā šīs pozīcijas spēlētājam Frankam Nilikinam, kurš šī gada draftā tika izraudzīts ar astoto numuru.

Tiek vēstīts, ka "Knicks" pašlaik neizskata iespēju, ka nākamās sezonas ievadā sastāvā būs gan Entonijs, gan Hārdevejs. Pašlaik tiek prognozēts, ka līgas superzvaigzne varētu nokļūt Hjūstonas "Rockets" komandā.

Kā Ziemeļamerikas medijiem atklāja Hārdevejs, pēc līguma parakstīšanas viņš nav sazinājies ar Entoniju.

"Ir lieliski, ja komandā ir veterāns, kurš jebkurā brīdī var iedot stimulu spēlei. NBA komandā tādam ir jābūt. Entonijam būtu ļoti smagi atstāt komandu, taču viņam jādara tas, kas labāks viņa ģimenei un viņam pašam," "NYDailyNews.com" citē Hārdeveju.

Gadījumā, ja Entonijs pametīs Ņujorku, Hārdevejs ir gatavs uzņemties līdera lomu.

"Jūtu, ka esmu gatavs kļūt par līderi. Jau aizvadītajā sezonā tā jutos. Zinot pilsētu, klubu, atmosfēru, kādā spēlējam, varu droši apgalvot, ka varu vest komandu pretī panākumiem," stāstīja Hārdevejs.

"Knicks" komanda NBA izslēgšanas turnīru nav sasniegusi jau četrus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!