Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva astoņus punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos piedzīvoja neveiksmi pret Jūtas "Jazz" komandu.

"Spurs" komanda, aizvadot otro spēli divu dienu laikā, piekāpās pretiniekiem ar rezultātu 89:100 (17:24, 21:26, 32:22, 19:28). Sanantonio vienībai pārtrūka trīs uzvaru sērija, kamēr "Jazz" izcīnīja pirmo panākumu pēdējos četros mačos.

Viesu komandā šajā mačā laukumā nedevās Pau Gazols un Denijs Grīns, kuriem ir traumas, bet atpūta tika dota argentīniešu veterānam Manu Džinobili.

Bertāns spēlēja 17 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā trāpīja vienīgo divpunktu metienu un divus no trim tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja divas piezīmes, bet latvietim esot laukumā "Spurs" ielaida par septiņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Viesiem rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Brins Forbss, bet pa 11 punktiem sameta Lemarkuss Oldridžs, Žofrī Loverņs, Tonijs Pārkers un Petijs Milss, kamēr Kavai Lenards pievienoja desmit punktus.

Savukārt "Jazz" rindās ar 29 punktiem atzīmējās Rodnijs Huds, Deriks Feivorss sameta 14, bet spānis Rikijs Ruvio guva 11 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

"Jazz" lielāko spēles daļu bija vadībā, taču "Spurs" vairākkārt centās pretiniekus nesekmīgi panākt. Vēl ceturtajā ceturtdaļā "Jazz" bija tikai viena punkta handikaps (82:81), tomēr pēc tam mājinieki veica izrāvienu 13:2, deviņus punktus pēc kārtas gūstot Hudam, pēc tam pārsvaru nosargājot.

Bertāns spēlē iesaistījās otrās ceturtdaļas sākumā, drīz vien iemetot trīspunktu metienu, tobrīd "Spurs" esot iedzinējos ar 25:33. Vēl nedaudz vēlāk latvietis pievienoja precīzu pustālo metienu.

Pēc puslaika "Spurs" zaudēja ar 38:50, taču trešās ceturtdaļas sākumā veica izrāvienu 11:1. Lauzt cīņas gaitu viesi gan nespēja.

Bertānam otro reizi iespēja tika dota pēdējā ceturtdaļā, drīz vien pēc nākšanas laukumā latvietim ar trejaci starpību samazinot līdz 73:78. Bertāns turpinājumā vairākas reizes tika nomainīts, taču allaž atgriezās laukumā, kur palika līdz pat mača beigām.

"Spurs" ar 22 uzvarām 33 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem trešo vietu, kamēr "Jazz" ar 15 panākumiem 33 cīņās ir šīs konferences devītajā pozīcijā.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Sakramento "Kings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!