Foto: F64

Ja Latvijas basketbola izlases spēlētājs Kristers Zoriks varētu balsot par došanos uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, viņš balsotu pret, jo tajās atļauts startēt agresorvalstu sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem. Pagaidām vēl nav skaidra potenciālā Latvijas delegācijas rīcība - tā būšot atkarīga no Ukrainas nostājas.

"Gan jau beigās tas būs komandas vai federācijas lēmums," par Latvijas basketbolistu došanos uz Parīzes olimpiskajām spēlēm "William Hill TV" intervijā ar Valdi Valteru teica Zoriks.

Nākamvasar Latvijas basketbola izlase Rīgā piedalīsies olimpisko spēļu kvalifikācijā, kur tai ir reālas izredzes izcīnīt ceļazīmi uz četrgades forumu.

"Ja man būtu jābalso, es balsotu pret. Nebraucam [uz olimpiskajām spēlēm]," teica Zoriks. "Nezinu, kāds ir labāks veids, kā nosūtīt vēstījumu. Braukt uz Parīzi un tur kaut ko darīt... Bet uz turieni vispirms vēl ir jātiek."

"Ceru, ka SOK savu lēmumu mainīs. Nezinu, kas ir jāizdara, lai nelaistu viņus uz olimpiskajām spēlēm, bet šobrīd ir izveidojusies stulba situācija," atzina Zoriks.

Gatavību nebraukt uz Parīzi jau izteikuši Tokijas olimpisko spēļu čempioni 3x3 basketbolā Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis un Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!