Foto: AFP/Scanpix

Slavenais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts un titulētais Lielbritānijas garo distanču skrējējs Mo Farahs ir vieni no galvenajiem pretendentiem uz gada labākā vieglatlēta balvu, ko Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) pasniegs novembrī.

Abi sportisti aizvadītajā pasaules čempionātā Maskavā izcēlās ar ievērības cienīgiem sasniegumiem. Bolts tika pie zelta medaļām 100 un 200 metru individuālajās distancēs, turklāt palīdzēja Jamaikai tikt pie zelta arī 100 metru stafetes skrējienā.

Savukārt Farahs pirmo reizi karjerā pasaules čempionātā triumfēja gan 5000, gan 10 000 metru skrējienā.

Tāpat vīriešu konkurencē uz gada labākā vieglatlēta balvu pretendē šajā sezonā sevi lieliski apliecinājušais Ukrainas augstlēcējs Bohdans Bondarenko, pasaules čempions desmitcīņā Eštons Ītons no ASV, 800 metru skrējējs Mohameds Amans no Etiopijas, diska metējs vācietis Roberts Hartings, maratona skrējējs un nupat par pasaules rekordistu kronētais Vilsons Kipsangs, Krievijas tāllēcējs Aleksandrs Meņkovs, 400 metru skrējējs amerikānis Lašons Merits un Francijas trīssoļlēcējs Tedijs Tamgo.

Tikmēr sieviešu konkurencē par labāko gada vieglatlēti varētu tikt atzīta Jaunzēlandes lodes grūdēja Valērija Adamsa, 1500 metru skrējēja Abeba Aregavi no Zviedrijas, Etiopijas garo distanču skrējēja Mesereta Defara un viņas tautiete Tiruneša Dibaba, kā arī 100 un 200 metru sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa, 400 metru barjerskrējēja Zuzana Hejnova no Čehijas, Kolumbijas trīssoļlēcēja Katerine Ivargena, diska metēja horvātiete Sandra Perkoviča, amerikāņu sprintere Brianna Rolinsa un Krievijas augstlēcēja Svetlana Škoļina.

Pērn par labākajiem vieglatlētiem pasaulē tika atzīti Bolts un amerikāņu sprintere Elisona Fēliksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!