Foto: AP/Scanpix
Latvijas vingrotāji Vitālijs Kardašovs, Dmitrijs Trefilovs un Valērija Grišāne trešdien Kataras galvaspilsētā Dohā notiekošajā Pasaules izaicinājuma kausa otrajā posmā kvalificējās finālsacensībām individuālajās disciplīnās.

Trefilovs kvalifikācijas sacensībās uz zirga ar 14,600 punktiem ieņēma ceturto vietu. Savukārt vingrojumā uz stieņa viņam izcīnīta 13.vieta, kas liedza iekļūt finālā.

Savukārt atbalsta lēcienā ar 14,475 punktiem kvalifikācijas sacensībās sesto vietu izcīnīja Kardašovs. Tikmēr sacensībās brīvajās kustībās Latvijas vingrotājam 15.vieta, bet vingrojumā uz stieņa 25.pozīcija, līdz ar to šajās disciplīnās viņš finālam nekvalificējās.

Tikmēr sacensībās dāmām brīvajās kustībās ar 13,100 punktiem astoto vietu izcīnīja Grišāne, kas viņai kā pēdējai ļāva kvalificēties finālsacensībām. Atbalsta lēcienā Latvijas sportistei ar 13,250 punktiem 11.vieta, kas patlaban viņai dod statusu kā rezervistei uz kvalificēšanos finālam.

Savukārt sacensībās līdztekās dāmām 18.pozīciju ieņēma Latvijas vingrotāja Sabīne Goša, kura bija 28.vietā sacensībās uz baļķa. Savukārt Alīna Circene sacensībās uz baļķa guva 17.vietu.

Finālsacensības vingrotājiem norisināsies ceturtdien un piektdien.

Vingrošanas sezonā tiek aizvadīti divi Pasaules kausa un septiņi Pasaules izaicinājuma kausa posmi. Pirmajā izaicinājuma kausa posmā pagājušajā nedēļas nogalē Trefilovs izcīnīja septīto vietu vingrojumos uz zirga, bet Kardašovs guva septīto vietu atbalsta lēciena finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!