Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar bagātīgu medaļu klāstu, Latvijas vingrotāju trešo vietu grupu vingrojumos sacensību pirmajā dienā un "Miss Elegance" titula piešķiršanu Baltkrievijas sportistei noslēgušās starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā "Baltijas aplis", informē rīkotāji.

Divas dienas Rīgas Olimpiskajā sporta centrā risinājās sporta un mākslas svētki – ikgadējās mākslas vingrošanas sacensības "Baltijas aplis". Tās Eiropā un pasaulē zināmas kā mākslas vingrošanas sacensības, kuras iekļautas gan sporta sacensību starptautiskajā kalendārā, gan īpašas ar to, ka tajās vingrotājas, cīnoties par titulu "Miss Elegance", saņem Latvijas mākslinieku darbus.

Šogad sacensību pirmajā dienā grupu vingrojumos, sacenšoties par "Ludmilas Kačkaldas piemiņas kausu", trešo vietu ieguva Latvijas vingrotājas, piekāpjoties sportistēm no Baltkrievijas, kas izcīnīja pirmo vietu un Krievijas komandai, kas ieguva otro vietu. Daudzcīņā godalgoto pirmo vietu ieguva Baltkrievijas vingrotājā Melitina Staniouta, otro – Irina Annenkova no Krievijas, bet trešo vietu izcīnīja Gulsuma Šafizada no Azerbaidžānas.

Sacensību otrajā dienā grupu vingrojumos kausu ieguva Baltkrievijas vingrotājas aiz sevis atstājot komandu no Somijas, kas ieguva otro vietu un meitenes no Krievijas, kas saņēma trešo vietu kopvērtējumā.

Individuālajā cīņā uzvarētāja vingrojumā ar riņķi ir baltkrieviete Melitina Staniouta, otrās vietas ieguvēja ir krieviete Irina Annenkova, bet trešo vietu izcīnīja ukrainiete Eleonora Romanova. Vingrojumos ar bumbu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena šogad kāpa Irina Annenkova no Krievijas, otro vietu atstājot Eleonorai Romanovai no Ukrainas, bet trešo – Anastasijai Serdukovai no Uzbekistānas. Savukārt vingrojumos ar vālītēm zelta medaļa tika Irinai Annenkovai, sudrabs - Melitinai Stanioutai, bet bronza – Katsiarinai Halkinai no Baltkrievijas. Vingrojumos ar lentu pirmo vietu izcīnīja Irina Annenkova, otro - Katsiarina Halkina, bet trešo vietu ieguva Melitina Staniouta.

"Baltijas aplis" nav iedomājams bez Latvijas izcilajiem māksliniekiem – Jāņa Anmaņa, Andreja Rozenberga, Marijas Brodeles, stikla mākslinieces Ilzes Dūdiņas, Jura Ģērmaņa, Artura Ņikitina, Aleksandra Stepanjana, Ludmilas Kolomenskas, Ilzes Brodeles, Ievas Bondares, Baibas Ābelītes, Kaspara Bērziņa, fotomākslinieces Nataļjas Horoševas un dzejnieka Romena Umana. Galvenā nominācija "Miss Elegance", kuru piešķir mākslinieku žūrija, šogad tika Baltkrievijas vingrotājai Melitinai Stanioutai, un meitene savā īpašumā ieguva mākslinieces Marijas Brodeles darbu. Savukārt pasākuma apmeklētāji varēja izvēlēties vingrotāju un balsot par "Miss Skatītāju simpātija", un šo titulu ieguva Latvijas vingrotāja Jeļizaveta Gamaļejeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!