Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas šķēpmetēja Katrīna Sirmā sestdien ierindojās 11. vietā Igaunijā notiekošā U-23 Eiropas čempionāta vieglatlētikā finālsacensībās.

Labākajā mēģinājumā latviete spēja rīku raidīt 49,46 metrus tālu. To viņa paveica ar trešo piegājienu, jo pirmais raidījums netika ieskaitīts, kamēr otrais bija par 24 centimetriem tuvāks.

Tikmēr par sacensību čempioni kļuva vāciete Kristīne Hussonga, kura ar 65,60 metrus tālu raidījumu tuvākās sāncenses apsteidza par septiņiem metriem.

Jau vēstīts, ka pirms tam Latvijas šķēpmetēji Jānis Grīva un Gatis Čakšs sestdien sasniedza Eiropas U-23 čempionāta finālsacensības.

Kvalifikācijas sacensībās Grīva labākajā mēģinājumā rīku raidīja 76,81 metru tālu, pārvarot atlases normu (76,50 metri) un sasniedzot svētdien gaidāmo finālu.

Grīva tālāko raidījumu izpildīja vien ar savu trešo metienu, jo pirmais mēģinājums bija tikai 66,85 metrus tāls, kamēr otrais netika ieskaitīts.

Latviešu šķēpmetēja rezultāts bija otrais labākais A kvalifikācijas grupā, jo labāko metienu veica Ukrainas atlēts Maksims Bohdans - 77,76 metri.

Tikmēr B grupā startēja Čakšs, kurš finālam ar 70,99 metrus tālu raidījumu kvalificējās kā pēdējais - divpadsmitais. Zīmīgi, ka arī viņš tālāko raidījumu izpildīja savā pēdējā mēģinājumā.

Skaitot kopā abas grupas, kvalifikācijā uzvarēja grieķis Paraskevs Bacavalis, kurš ar 78,48 metrus tālu metienu uzstādīja jaunu personisko rekordu. Tikmēr Grīvam summā trešais labākais rezultāts.

Savukārt 5000 metru skrējienā vīriem Dmitrijs Serjogins finišu sasniedza pēc 14 minūtēm un 46,99 sekundēm, kas Latvijas pārstāvim deva 15.pozīciju 16 sportistu konkurencē. Par uzvarētāju šajā distancē kļuva turks Ali Kaja, kura rezultāts - 13 minūtes un 20,16 sekundes - ir jauns čempionāta rekords.

U-23 Eiropas čempionāts vieglatlētikā līdz svētdienai norisinās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Latviju šajās sacensībās pārstāv 20 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!