Foto: AFP/Scanpix
Viena no 28 sportistiem, kuru atkārtotās dopinga pārbaudes devušas pozitīvu rezultātu, ir 2007. gada pasaules vicečempione vieglatlētikā, Pekinas olimpisko spēļu vicečempione turciete Elvana Abeilegesse, vēsta ESPN.

Šo informāciju ir apstiprinājusi Turcijas Vieglatlētikas federācija, bet Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) pieprasījusi no 32 gadus vecās sportistes paskaidrojumu par dopinga noteikumu pārkāpšanu.

Pasaules čempionāta sudraba medaļu Abeilegesse izcīnīja 10 000 metru distancē 2007. gadā. Tajā pašā disciplīnā viņa pēc gada palika otrā arī Pekinas olimpiskajās spēlēs. Otro Pekinas Olimpiādes sudrabu viņa ieguva 5000 metru skrējienā.

Kā ziņojām, šī gada aprīlī, izmantojot jaunākās pieejamās tehnoloģijas, IAAF veikusi vēl atkārtotu 2005. gada analīžu pārbaudi, kā arī caurskatījusi 2007. gada pasaules čempionāta analīzes. Tās parādījušas aizdomīgus rezultātus vēl 28 sportistiem. Tomēr, tā kā joprojām turpinās izmeklēšana, IAAF nebija tiesīga nosaukt šo sportistu vārdus, turklāt lielākā daļa no viņiem jau noslēguši karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!