Foto: AP/Scanpix

Sešiem Krievijas izlases soļotājiem ir liegts piedalīties sacensībās, jo viņu analīzēs konstatēti aizliegtie preparāti, vēsta aģentūra "Associated Press", atsaucoties uz avoti Starptautiskajā Vieglatlētikas federācijā (IAAF).

Aģentūra ziņo, ka šie seši vieglatlēti ir 2014. gada Eiropas čempione 20 kilometru distancē Elmīra Alembekova, 2013. gada pasaules vicečempions 50 kilometru distancē Mihails Rižovs, kā arī Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Ivans Noskovs un Deniss Strelkovs, bijusī pasaules junioru čempione Vera Sokolova un Staņislavs Jemeļanovs, kurš par dopinga lietošanu tika diskvalificēts 2010. gadā. Ja Jemeļjanova vaina tiks pierādīta otrreiz, viņam draud mūža diskvalifikācija.

IAAF oficiāli šo informāciju nekomentē, tāpat kā Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF).

"Kamēr nav pabeigta izmeklēšana, nav atvērta B prove, runāt par diskvalifikāciju ir pāragri," saka KVF prezidenta pienākumu izpildītājs Vadims Zeličenoks.

Kā zināms, iepriekš par dopinga lietošanu tika diskvalificēti grupa krievu soļotāju, ieskaitot olimpiskos un pasaules čempionus. Šā gada pasaules meistarsacīkstēs Pekinā soļošanas sacensībās Krieviju nepārstāvēja neviens sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!