Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) informējusi Krievijas Vieglatlētikas federāciju (KVF), ka trīs krievu sportisti jau pārkāpuši aizliegumu startēt IAAF sacensībās, ziņo aģentūra TASS.

"Mēs esam saņēmuši no IAAF informāciju par trim diskvalifikācijas pārkāpumiem - krievu sportisti 14. un 15. novembrī piedalījās maratonos un skrējienos," aģentūra citē KVF ģenerālsekretāru Mihailu Butovu. "Viņi taisnojās, ka neesot zinājuši par diskvalifikāciju, arī sacensību rīkotāji par to vai nu nebija vēl informēti vai ne pārāk operatīvi noreaģēja. Šos gadījumus izskatīsim pēc iespējas ātrāk, un es neuzskatu, ka vainīgos būtu pārāk bargi jāsoda."

"Mēs šobrīd ar IAAF veicam aktīvas pārrunas un saraksti par to, uz ko attiecas šī diskvalifikācija," viņš norāda. "Uzskatu, ka aizliegumam nevajadzētu attiekties uz amatieriem, kas maratonos un skrējienos piedalās no darba brīvajā laikā, savai pašrealizācijai vai veselības uzlabošanas noslūkos. Šo pozīciju mēs IAAF gatavojamies izcīnīt."

Kā zināms, 13. novembrī IAAF nolēma diskvalificēt KVF, tādējādi liedzot Krievijas sportistiem piedalīties IAAF rīkotās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!