Foto: DELFI

Vēl vienu triecienu saņēmusi Krievijas vieglatlētikas sabiedrība, kas jau izcieš starptautisko diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumiem, - aizliegtie preparāti atrasti 17 gadus veca barjerskrējēja analīzēs, vēsta ārzemju mediji.

Volgogradas sportista Maksima Kosjukova analīzēs, kas ņemtas pēc sportista uzvaras Krievijas junioru čempionātā pagājušā gada jūnijā, atklāts anaboliskais steroīds metenolons, par ko viņam piespriesta diskvalifikācija uz četriem gadiem, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Metenolons ir tas pats aizliegtais preparāts, kas tika atrasts baltkrievu lodes grūdējas Nadeždas Ostapčukas analīzēs, par ko viņai atņēma 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu.

Kā zināms, pagājušā gada nogalē pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas ziņojuma par situāciju ar dopingu Krievijā, šīs valsts Vieglatlētikas federācija tika diskvalificēta, kas liedz krievu sportistiem startēt jebkādās oficiālās sacensībās; apdraudēta arī viņi dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!