Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) no Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgā izmeklētāja Ričarda Maklārena ir saņēmusi sarakstu ar apmēram 200 Krievijas sportistu vārdiem, kuri tiek turēti aizdomās par dopinga mahinācijām, paziņojusi organizācija.

IAAF pagaidām atteikusies atklāt Krievijai šai sarakstā iekļauto sportistu vārdus, atklājis Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) prezidents Dmitrijs Šļahtins. "Mēs IAAF pieprasījām informāciju par šo lietu, taču viņi mums nav atbildējuši," Šļahtiču citē aģentūra "R-Sport". "IAAF norādījusi, ka pagaidām tā ir iekšējā izmeklēšana, tāpēc mums šobrīd nav zināmi sportistu vārdi."

Gada sākumā IAAF izsludināja dopinga pārbaužu kritērijus, pēc kādiem Krievijas sportisti var iesniegt individuālus pieprasījumus dalībai starptautiskās sacensībās.

"Krievijas vieglatlētus iegāza sistēma, kurai viņi bija jāaizsargā un jāmudina sasniegt labāko, nevis jārada aizdomas un izslēgšanu no sacensībām," norāda IAAF prezidents Sebastjans Koe. "Mēs turpināsim meklēt ceļus, kā izveidot paralēlu un uzticamu sistēmu ar Krievijas sportistu neatkarīgu pārbaudi, lai viņiem būtu alternatīvas iespējas atgriezties sacensībās."

Kā zināms, (KVF) pēc WADA komisijas ziņojuma 2016. gadā tika piespriest pilnīga diskvalifikācija, kas liedza šīs valsts sportistiem piedalīties Rio olimpiskajās spēlēs. Vienīgie izņēmumi bija WADA ziņotāja Jūlija Stepanova, kura Eiropas čempionātā startēja kā neatkarīgā sportiste, un Darja Klišina, kas ilgstoši dzīvojusi un trenējusies ārzemēs.

Atkārtoti pārbaudot 2008. un 2012. gada vasaras olimpisko spēļu laikā dalībnieku nodotās dopinga analīzes, Krievijai jau atņemtas vairākas olimpiskās medaļas, ieskaitot zelta.

Kā ziņojām, 2016. gada decembrī Maklārens nāca klajā ar otro ziņojumu par sistemātiskiem un centralizētiem dopinga pārkāpumiem Krievijā, un pēc tā attiecīgo sporta veidu federācijām tika iesniegts pilns ziņojuma teksts ar aizdomās turēto Krievijas sportistu vārdiem.

Pēc šīs informācijas saņemšanas jau vairākas federācijas paziņojušas par Krievijas sportistu atstādināšanu no sacensībām, kā arī starptautisku sacensību pārcelšanu no Krievijas uz citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!