Foto: F64
Pasaules Volejbola federācija (FIVB) šajā sezonā ir mainījusi pieteikšanās un izsēšanas kārtību pludmales volejbola posmos, kur šogad vietas iegūst valstis, nevis konkrēti pāri, tādējādi "cietuši" Latvijas sportisti.

Kā vēsta Latvijas Volejbola federācija, dalībai "Open" turnīru pirmajā posmā Ķīnā aprīļa beigās ( 23.-28.aprīlis) Latvija var pieteikt divus duetus, bet kvalifikācijas kārtā Latvijai dalība nav paredzēta.

Tā kā šobrīd Latviju Pasaules posmos pārstāvēs trīs pāri Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Pēda un Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš, tad Latvijas Volejbola federācija sasauca Pludmales volejbola komisiju, kur galvenais jautājums bija kā panākt, lai nākotnē pludmales volejbola posmos varētu startēt trīs Latvijas dueti. To var panākt tikai tādā gadījumā, kad visiem trīs duetiem ir pietiekams reitinga punktu skaits. Pēc garām sarunām tika pieņemts lēmums, ka pirmajā posmā nestartēs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, jo viņiem šobrīd ir visvairāk punktu, kas jau dod iespēju viņiem startēt nākamajos posmos, tāpēc šī posma pamatturnīra divas vietas aizņems Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Pēda un Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš, kuriem nepieciešams iegūt reitinga punktus nākamajiem posmiem.

Pasaules pludmales volejbola sezona sāksies ar Fužou "Open" posmu Ķīnā, bet augstākā līmeņa – "Grand Slam" – pirmais turnīrs 30.aprīlī sāksies Šanhajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!