Foto: F64
Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja pludmales volejbolā Mārtiņa Pļaviņa jaunais pārinieks Jānis Pēda pirmajā kopīgajā treniņā juties dīvaini, jo ilgi nav spēlējis smiltīs, sportists atzinis abu oficiālajā mājaslapai internetā.

Pēda nedēļas nogalē aizvadīja pēdējo spēli Itālijas čempionāta A2 līgā, bet ceturtdien uzsāka kopīgus treniņus ar Pļaviņu.

"Tas bija tāds iekustēšanās treniņš. Tā kā ilgāku laiku pludmales volejbols nav spēlēts, sajūtas ir dīvainas, bet domāju, ka viss būs kārtībā," izteicies Pēda. "Man tas nav nekas jauns, taču gadi ir pagājuši, un kopējais līmenis nopietni audzis."

"Uz ko esam spējīgi, varēs spriest pēc pirmajām sacensībām," piebilda sportists. "Fiziski jūtos labi. Sezonas gaitā bija nelielas ķibelītes, taču tagad viss ir savests kārtībā un visam jābūt labi."

Pēc pāris treniņiem Rīgā Pļaviņa/Pēdas dueta treneris Aigars Birzulis sportistiem ieplānojis īsu treniņnometni Turcijā, pēc kuras komanda startēs savā pirmajā kopīgajā turnīrā - CEV "Satellite" sacensībās Antālijā, Turcijā.

Duets ir iekļauts sacensību pamatturnīra dalībnieku vidū un sacensības sāks 4.aprīlī.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja trešo vietu, bet pēc tā Latvijas pludmales volejbola saimē notikušas daudzas pārmaiņas. Pirmie par apvienošanos paziņoja Aleksandrs Samoilovs un J.Šmēdiņš, bet vēlāk kļuva zināms, ka Samoilova līdzšinējais pārinieks Ruslans Sorokins jaunajā sezonā spēlēs ar Tomu Šmēdiņu.

Tikmēr Pēda pēdējos gados koncentrējies startam klasiskajā volejbolā, bet viņš ticis pie panākumiem arī pludmalē. Tā 2003.gadā Pēda duetā ar T.Šmēdiņu uzvarēja Eiropas U-20 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!