Pludmales volejbola jaunā sezona ilgs gandrīz 10 mēnešus un dažādos turnīros būs rekordliels naudas prēmiju fonds, paziņojusi Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB).

FIVB pludmales volejbola "World Tour" sacensību kalendārā iekļautas vairākas līmeņa sacensības, starp kurām 11 ir "Grand Slam" posmi. Augstākā līmeņa "Grand Slam" turnīri risināsies četros kontinentos desmit valstīs – Ķīnā (vienīgā valsts, kur būs divi posmi), Argentīnā, Nīderlandē, Itālijā, Šveicē, ASV, Vācijā, Krievijā, Brazīlijā un AAE.

Kopumā visu līmeņu turnīros balvu fonds sezonas laikā būs 7,45 miljoni ASV dolāru.

Tāpat FIVB izmainījusi turnīru izspēles kārtību, kas līdz šim dažāda līmeņa sacensībās bija atšķirīga. Turpmāk visos FIVB turnīros pludmales volejbolā būs grupu priekšsacīkstes, pēc kurām sekos "play off" mači.

FIVB gan vairs neko neziņo par pērnās Pasaules kausa sezonas finālu, kurš bija plānots šī gada sākumā. Visticamāk, šīs sacensības, kurās bija plānots sapulcināt pasaules vadošo valstu desmit duetus, tā arī nenotiks.

Atgādinām, ka pēc vētrainām izmaiņām pēc olimpiskās sezonas šajā sezonā augstākā līmeņa turnīros cer startēt trīs Latvijas dueti - Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, Mārtiņš Pļaviņš/ Jānis Pēda un Ruslans Sorokins/ Toms Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!