Šīs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā pludmales volejbolā, kas šomēnes risināsies Ķīnā, tomēr varēs piedalīties arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Šajā sezonā Pasaules Volejbola federācija (FIVB) mainījusi pieteikšanās un izsēšanas kārtību pludmales volejbola posmos, kur šogad vietas iegūst valstis, nevis konkrēti pāri. Iepriekš pirmajā Ķīnā paredzētajā posmā Latvijai tika piešķirtas divas vietas pamatturnīrā, bet nebija nevienas vietas kvalifikācijā. Tā kā šosezon Latviju Pasaules kausa posmos pārstāvēs trīs dueti, Latvijas Volejbola federācija (LVF) Pludmales volejbola komisijas sēdē ceturtdien pēc ilgstošām debatēm tika nolemts, ka pirmajā posmā nestartēs Samoilovs un Šmēdiņš.

Tomēr piektdien FIVB savos jaunās sezonas noteikumos veica kārtējās izmaiņas, mainot kvalifikācijas sacensību dalībnieku sadalījuma principus un likvidējot rezerves sarakstu, kas paredz, ka pirmā posma kvalifikācijā viena vieta atvēlēta arī Latvijai.

FIVB izplatītajā posma dalībnieku sarakstā gan Samoilovs/J.Šmēdiņš iekļauti pamatturnīrā kopā ar Ruslanu Sorokinu/Tomu Šmēdiņu, kamēr Mārtiņam Pļaviņam/Jānim Pēdam atvēlēta vieta kvalifikācijā. Tomēr noprotams, ka šis sadalījums drīzumā tiks mainīts.

Identisks sadalījums pašlaik atvēlēts arī sezonas otrajam posmam Šanhajā, kas notiks pēc "Grand Slam" formāta.

Iepriekš LVF lēmums tika pamatots ar to, ka Samopilovam/J.Šmēdiņam ir vairāk kopvērtējuma punktu nekā pārējiem diviem duetiem. Latvija trešo ceļazīmi uz Pasaules kausu varēs iegūt, ja visiem trim pāriem būs pietiekami daudz punktu, un tāpēc tika izteikta cerība, ka abiem startējošajiem duetiem pirmajā posmā izdosies iekrāt punktus.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Pļaviņš pārī ar J.Šmēdiņu izcīnīja trešo vietu, bet pēc tā Latvijas pludmales volejbola saimē notikušas daudzas pārmaiņas. Pirmie par apvienošanos paziņoja Samoilovs un J.Šmēdiņš, bet vēlāk kļuva zināms, ka Samoilova līdzšinējais pārinieks Sorokins jaunajā sezonā spēlēs ar T.Šmēdiņu. Savukārt par Pļaviņa pārinieku kļuvis Pēda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!