Abi Latvijas meiteņu dueti ceturtdien sasniedza Eiropas U-18 čempionāta pludmales volejbolā izslēgšanas cīņas.

Otro vietu apakšgrupā izcīnīja Linda Jākobsone un Paula Zirģele, kuras izliktas ar 29.numuru. Viņas sākotnēji ceturtdien ar 0-2 (14:21, 8:21) pārliecinoši piekāpās Darjai Rudikai un Nadeždai Makroguzovai no Krievijas, kuras izliktas ar ceturto numuru, bet vēlāk šajā dienā ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:19) pārspēja igaunietes Kertu Lākai un Hannu Pajulu, kuras sacensībās izliktas ar 13.numuru.

Noslēdzošajā cīņā piektdien latvietes ar 2-1 (21:11, 9:21, 16:14) uzveica arī grupas pastarītes Denicu Petrovu un Stefāniju Kjosevu, kuras izliktas ar 20.numuru.

Līdz ar to noslēgumā trīs uzvaras trijos mačos izcīnīja Krievijas sportistes, bet latvietes bija otrās ar diviem panākumiem.

Tikmēr trešo vietu savā grupā, neskatoties uz divām uzvarām, ieņēma ar septīto numuru izliktās Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Viņas sākotnēji ceturtdien ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:10) pārliecinoši pārspēja zviedrietes Diānu Lundvalu un Hannu Remmi-Lāšoni, kurām ticis 26.numurs, bet otrajā cīņā ar 0-2 (16:21, 19:21) piekāpās Nīderlandes sportistēm Džojai Stabai un Jūlijai Voutersai, kuras izliktas ar 23.numuru.

Piektdien Latvijas sportistes ar 2-1 (21:18, 18:21, 15:10) uzveica austrietes Monu Geslabaueru un Jūliju Radlu, kurām turnīrā ticis desmitais numurs.

Līdz ar to noslēguma kopvērtējumā Latvijas, Nīderlandes un Austrijas duetiem bija pa divām uzvarām un, lai noteiktu vietu secību, tika skaitīta mazo punktu +/- attiecība savstarpējās cīņās. Tā noteica, ka uzvaru grupā un vietu izslēgšanas cīņu otrajā kārtā garantējušas Nīderlandes sportistes (+2), kurām seko austrietes (0) un latvietes (-2).

Kā ziņots, vīriešu turnīrā vietu izslēgšanas cīņās jau garantējuši ar desmito numuru izliktie Latvijas sportisti Raimonds Liniņš un Kārlis Kauliņš, kuri pirmajos divos mačos izcīnījuši divas uzvaras.

Pēdējā mačā par pirmo vietu grupā latviešiem nācās atzīt ar septīto numuru izsēto Ukrainas sportistu Dmitro Kaņajeva un Oļega Plotinska pārākumu ar rezultātu 0-2 (18:21, 18:21).

Pēc grupu turnīra vīriešu un sieviešu sacensībās katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificējās izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēdza ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!