Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolistiem Ruslanam Sorokinam/ Edvartam Buividam ceturtdien Meksikā neizdevās pārvarēt pasaules tūres posma - "Puerto Vallarta Open" - priekšsacīkstes.

Priekšsacīkšu H grupas pēdējā spēlē Sorokins/ Buivids saspringtā cīņā ar 0-2 (18:21, 22:24) piekāpās brazīliešiem Evaldu Moreiru/ Bruno di Paulu, savā gripā paliekot ceturtajā vietā un izstājoties no turpmākām cīņām. Lai iekļūtu "play off", Latvijas pārim kādā no divām zaudētajām spēlēm vajadzēja uzvarēt vienu setu.

Atgādinām, ka pirmajā spēlē Sorokins/ Buivids ar 2-0 (21:18, 21:13) pārspēja turnīra astoto numuru, vāciešus Finu Ditelbahu/ Ēriku Korengu, bet pēc tam ar 0-2 (16:21, 17:21) zaudēja austriešiem Tobiasam Vinteram/ Lorensam Petutšnigam.

Tādējādi "play off" cīņās spēlēs tikai viens Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš, kuri priekšsacīkstēs uzvarēja savā grupā un izslēgšanas cīņas sāks no otrās kārtas.

Priekšsacīkšu B grupas pirmajā mačā Samoilovs/ Šmēdiņš ar 2-0 (21:8, 21:11) sagrāva Meksikas duetu Huanu Revueltu/ Migelu Anhelu Kardenasu Valdesu, pēc tam ar 2-0 (21:13, 21:14) pārspēja ķīniešus Čenu Čeņu/ Dzjaņu Li, bet trešajā spēlē ar 2-0 (22:20, 21:11) pieveica argentīniešus Pavlo Bjanči/ Huljanu Asadu.

Atšķirībā no pirmajiem pasaules tūres posmiem, Meksikā ieradušies divi Latvijas dueti – Samoilovs/ Šmēdiņš un Sorokins/ Buivids, bet nav atbraukuši Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, kuri spēlē sacensībās Antaljā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!