Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš no Eiropas čempionāta atgriezās ar sudraba medaļām un nedaudz nepadarīta darba sajūtu.

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs apzinās, ka no viņa un Jāņa Šmēdiņa pašmāju līdzjutēji gaida tikai uzvaras, jo pie tām sportisti sabiedrību ir pieradinājuši, pēc Eiropas čempionāta sudraba medaļu izcīnīšanas izteicās Samoilovs.

"Svētdien vispār nevarēju aizmigt, visu laiku prātā uz apli gāja trešā seta galotne. Žēl, ka zaudējām. Pierādījām, ka varam spēlēt ļoti labi, taču mums ir jāiet uz priekšu," pēc atgriešanās Rīgā žurnālistiem pauda Samoilovs. "Latvija no mums gaida tikai zeltu, paši pie tā esam vainīgi."

"Pretinieki finālā bija diezgan neparocīgi, spēlēja labi pret visiem. Apkārtējie cilvēki un līdzjutēji teica, ka tikai mēs viņus varētu apstādināt," piebilda volejbolists.

"Kā jau sportistam, vienmēr gribas labāku rezultātu. Nedaudz ir nepadarīta darba sajūta," emocijās dalījās Šmēdiņš. "Spēle bija laba, bet ar to nepietiek. Kopumā bijām gatavi šīgada svarīgākajam turnīram, uz kuru īpaši likām akcentu. Izmazgāsim drēbes un brauksim uz nākamo turnīru."

"Svētdien bijām diezgan bēdīgi, bet nākamajā dienā jau bija labāk. Itāļi šogad bija labā formā, tiešām visos mačos labi spēlēja," piebilda Šmēdiņš. "Mūsu spēle arī bija baudāma un laba. Bijām pārliecināti, ka uzvarēsim. Ar smiltīm problēmu turnīrā nebija."

Kā ziņojām, Latvijas labākais pludmales volejbola duets Samoilovs/Šmēdiņš pagājušajā svētdienā piedzīvoja zaudējumu Itālijā notikušajā Eiropas čempionāta finālspēlē, otro gadu pēc kārtas izcīnot kontinenta meistarsacīkšu sudraba medaļas. Ar pirmo numuru izliktais Latvijas duets cīņā par titulu ar 1-2 (19:21, 21:14, 15:17) zaudēja mājinieku favorītiem Paolo Nikolai un Danielem Lupo, kuri izlikti ar trešo numuru.

Vēl viens Latvijas pāris Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs nepārvarēja Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, ieņemot dalītu 17.vietu. Tikmēr zaudējumus visās trīs apakšgrupas cīņās piedzīvoja Jānis Pēda un Toms Šmēdiņš, neiekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā un ieņemot dalītu 25.vietu.

Iepriekšējos piecos gados Latvija Eiropas čempionātos bija savākusi pilnu medaļu komplektu - 2009.gadā zeltu izcīnīja Inguna Minusa un Inese Jursone, gadu vēlāk bronzu ieguva Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, bet pērn J.Šmēdiņš ar Samoilovu izcīnīja sudrabu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!