Trīs Latvijas pludmales volejbola pāri ir uzsākuši cīņas Eiropas čempionātā, un pēc pirmajām grupu spēlēm tikai Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ir savā kontā ieskaitījuši uzvaru, pārējie atzina pretinieku pārspēku.

"Pirmā sacensību diena tika aizvadīta spēcīga vēja zīmē. Nekādu redzamu pārsteigumu nebija, Jānis ar Sašu (Šmēdiņš ar Samoilovu) apliecināja savu favorītu statusu – spēlēja pārliecinoši un stabili, neatstājot nekādu cerību Itālijas ceturtajai spēcīgākajai komandai," savā blogā no Kaljāri raksta Mārtiņā Pļaviņa un Aleksandra Soloveja treneris Aigars Birzulis. "Toms ar Jāni (Šmēdiņš ar Pēdu), visdrīzāk, savu galveno spēli aizvadīs trešdien, kad izšķirsies viņu liktenis grupā, bet Mārtiņam ar Sašu sākas "Norvēģijas pārbaudījums". Vispirms pretiniekos būs Horrems/Eithūns, kuri vakar trijos setos grūtā cīņā apspēlēja citus savus tautiešus. Pretinieks zināms, jo šogad tika zaudēts kvalifikācijas sacensībās Šanhajā. Tagad būtu īstais brīdis revanšēties."

Par pirmo savu aizbilstamo spēli, kurā Pļaviņš/Solovejs smagā cīņā piekāpās esošajiem pasaules čempioniem, holandiešiem Aleksandram Brūveram/Robertam Mēuvsenam, Birzulis teic, ka mūsējie nedemonstrēja "to labāko spēli". "Spēle pret pasaules čempioniem nebija tā labākā, izņemot otro setu, kad viss vairāk vai mazāk sanāca," saka Birzulis. "Bija jūtams pārliecības trūkums, kas sasaistīja izpildījumu. Noteikti par daudz kļūdu servēs un darbībās uzbrukumā pēc labas spēles aizsardzībā. Serve nebija pietiekami agresīva, kas atdeva iniciatīvu pretiniekam, bet izskatās, ka nīderlandieši nebūs tā komanda, kas cīnīsies par augstākas raudzes medaļām."

"Novēlu faniem nezaudēt interesi un atbalstu līdz pēdējai mūsu komandu izspēlei Eiropas čempionātā, lai gan saprotu, ka topā šobrīd ir Ernests Gulbis, un tas ir saprotams. Vēlot veiksmi viņam Parīzē un mums Kaljāri, atvados," tā savu vēstījumu nobeidz Aigars Birzulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!