Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu pludmales volejbola pāri Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis, kā arī Haralds Regža un Armands Āboliņš ceturtdien turpināja tika pie savām ceturtajām uzvarām Polijā notiekošā pasaules U-23 čempionāta pamatturnīra spēlēs.

Sacensībās ar 12.numuru izliktie Buivids/Pekmanis A apakšgrupas trešās kārtas cīņā trešdien vispirms ar 2-1 (21:17, 18:21, 15:10) pārspēja krievus Ostapu Firsovu un Maksimu Žirkovu, kuriem sacensībās ir 13.numurs.

Savukārt pēc tam ar 2-0 (21:15, 21:15) izdevās pieveikt arī amerikāņus Aleksu Džonsu un Kailu Stīvensonu, kuri izlikti ar 36.numuru.

Pēc četrām kārtām pa četrām uzvarām apakšgrupā ir Buividam un Pekmanim, kā arī poļu pārim Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, kas izlikts ar pirmo numuru.

Tieši piektdien atlicis aizvadīt pēdējo apakšgrupu maču, kurā tiksies abas šīs grupas līdervienības.

Apakšgrupu turnīrā tiks izspēlētas piecas kārtas, izslēgšanas spēlēm kvalificējoties katras grupas četrām labākajām vienībām.

Kā ziņots, sacensības Buivids un Pekmanis otrdien sāka no kvalifikācijas, ko spēja pārvarēt.

Savukārt neveiksmi jau pirmajā kvalifikācijas kārtā piedzīvoja cits Latvijas duets Haralds Regža un Armands Āboliņš. Tomēr viņi kvalifikācijā bija izlikti ar otro numuru un tāpat ieguva iespēju piedalīties pamatsacensībās, jo vairāki pāri neieradās uz čempionātu. Pamatturnīra pirmajos divos mačos ar astoto numuru izliktie Regža un Āboliņš trešdien izcīnīja divas uzvaras, bet ceturtdien uzvaru sēriju turpināja, kad ar 2-1 (21:19, 17:21, 15:11) pārspēja meksikāņus Huanu Revueltu un Rikardo Galindo, kuri izsēti ar 17.numuru.

Savukārt ceturtdienas otrajā mačā Latvijas pāris sīvā cīņā ar 2-1 (17:21, 21:19, 15:13) apspēlēja Austrālijas pāri Nikolasu Entsiju un Hemišu Mūru, kuriem sacensībās ticis 32.numurs.

Pēc četrām kārtām Regža un Āboliņš ir vienīgais duets E apakšgrupā, kas joprojām nav izjutis zaudējumu rūgtumu.

Savukārt neveiksmi trešajā dāmu pamatturnīra mačā ceturtdien piedzīvoja Marta Ozoliņa un Rūta Treija. Sacensību 26.numurs no Latvijas ar rezultātu 0-2 (16:21, 16:21) piekāpās Meksikas sportistēm Glorijai Itselai Santojo Salsarai un Frīdai Karolai Lopesai Olmosai, kuras izliktas ar 35.numuru.

Pēc tam latvietēm nācās samierināties ar vēl vienu neveiksmi, jo ar 0-2 (19:21, 15:21) nācās piekāpties amerikāņu dueta Sāras Hjūsas un Kellijas Vuleveras priekšā, kurām turnīrā ticis 23.numurs.

Pēc četrām kārtām Ozoliņa un Treija ir vienīgās sportistes apakšgrupā, kas joprojām nav tikušas pie uzvaras.

Kā ziņots, neveiksmi jau kvalifikācijas pirmajā kārtā cieta arī Latvijas sieviešu pāris Alise Lece un Enija Bidzāne, kuras pamatturnīrā nepiedalās.

Pasaules čempionāts U-23 pludmales volejbolistiem ilgs līdz svētdienai.

Pērn augsto ceturto vietu šajā turnīrā izcīnīja Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!