Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas pludmales volejbolistes Inese Jursone un Tīna Graudiņa piektdien ierindojās devītajā vietā Francijā notiekošajā Monpeljē "Satellite" sērijas turnīrā.

Ar 16.numuru izliktais Latvijas duets piektdien ar 0-3 (11:15, 15:17, 8:15) piekāpās francūzietēm Deborai Džaui un Matildei Džordano, kuras turnīrā izliktas ar 14.numuru.

Līdz ar to Jursone/Graudiņa turnīru noslēgušas dalītā devītajā vietā.

Kā zināms, ceturtdienas pirmajā mačā Latvijas duets ar 1-3 (13:15, 17:15, 13:15, 11:15) piekāpās vācietēm Janai Kēlerei un Annijai Šūmaherei, kuras izliktas ar pirmo numuru.

Šis zaudējums latvietes pārcēla uz sacensību "zaudētāju zaru", kura pirmajā mačā smagā cīņā ar 3-2 (15:5, 15:9, 13:15, 15:17, 7:2) izdevās apspēlēt sacensību devīto numuru čehietes Elišku Gālovu un Hanu Tresnākovu.

Pirms tam Jursone/Graudiņa sekmīgi pārvarēja šī turnīra kvalifikācijas sacensības, izcīnot uzvaru abās aizvadītajās spēlēs.

Šajās sacensībās tiek izmantota maču aizvadīšanas sistēma līdz uzvarētiem trim setiem. Jursone un Graudiņa bija vienīgās Latvijas pārstāves turnīrā.
Maijā pieredzējusī Jursone un 16 gadus vecā Graudiņa startēja Turcijas pilsētā Antaljā notiekošajā "Satellite" sērijas turnīrā, bet zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā. Tāpat nesen Graudiņa duetā ar Lindu Elizabeti Grambergu nodrošināja ceļazīmi uz šīgada pasaules čempionātu U-17 vecuma grupā.

Savukārt maija beigās Graudiņa Baku startēja Eiropas jauno vieglatlētu atlases sacensībās pasaules jaunatnes Olimpiādei, ieņemot dalītu 19.vietu augstlēkšanā.

Kā ziņots, šosezon "Satellite" sērijas turnīrs pirmoreiz risināsies arī Latvijā, augusta beigās Jūrmalā tiekoties vīriešu sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!