Foto: FIVB
Zaudējumu Hāgas "Grand Slam" pēdējā apakšgrupu turnīra spēlē ceturtdien piedzīvoja Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet latvieši jau iepriekš bija nodrošinājuši dalību "play-off" turnīrā.

Ar ceturto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš D grupas noslēdzošajā mačā ar 1-2 (21:14, 20:22, 12:15) piekāpās amerikāņiem Džeisonam Gibam/ Keisijam Patersonam (13.).

Iepriekš ceturtdien latvieši apakšgrupas otrajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) 36 minūšu ilgā cīņā pārspēja Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu no Austrijas (20.). Trešdien pamatturnīra ievadā latvieši ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:10) pārspēja čehus Robertu Kufu un Janu Dumeku (29.).

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš grupu turnīru noslēdza ar divām uzvarām un vienu zaudējumu, ieņemot pirmo vietu D grupā un kvalificējoties izslēgšanas cīņu otrajai kārtai jeb astotdaļfinālam.

Cits Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš/ Aleksandrs Solovejs otrdien nekvalificējās Hāgas "Grand Slam" pamatsacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!