Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šonedēļ publicētajā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pasaules rangā atgriezušies pirmajā pozīcijā.

Iepriekš ranga pirmo vietu neoficiāli ieņēma Šons Rozentāls un Filips Dalhauzers no ASV, lai arī faktiski tas netika atjaunots ilgāku laiku. Tomēr šonedēļ latvieši pirmo pozīciju atguvuši, ar iekrātiem 5020 punktiem apsteidzot amerikāņus par 60 punktu tiesu.

Trešo vietu ar 4640 punktiem ieņem šīgada Eiropas čempioni Paolo Nikolai un Daniele Lupo no Itālijas.

Pagājušajā nedēļā Samoilovs/Šmēdiņš pēc ilgāka pārtraukuma iekļuva "Grand Slam" sacensību pusfinālā, Austrijā izcīnot ceturto vietu. Tik tālu šādas kategorijas turnīrā Samoilovs/Šmēdiņš tika vien otro reizi šosezon.

Pagājušajā gadā Samoilovs un Šmēdiņš spēlēja sešu Pasaules kausa posmu finālos, izcīnot trīs panākumus. Sezonu viņi noslēdza kā pasaules ranga līderi.

Citviet rangā Mārtiņš Pļaviņš ar Aleksandru Soloveju pašlaik ieņem 23.vietu, bet Ruslans Sorokins ar Edvartu Buividu, kuri ilgāku laiku saskārušie ar finansiālām grūtībām, atrodami 44.pozīcijā. Vēl ranga 100.vietā atrodami Haralds Regža un Armands Āboliņš, bet dalītu 159.pozīciju ieņem Toms Šmēdiņš un Reinis Pekmanis.

Sezonas turpinājumā risināsies vēl divi "Grand Slam" un pieci "Open" kategorijas posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!