Foto: FIVB
Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš svētdien nespēja izcīnīt medaļas Klāgenfurtes "Grand Slam" turnīrā.

Ar ceturto numuru izliktie latvieši mačā par trešo vietu ar rezultātu 0-2 (22:24,) piekāpās austrāliešiem Izākam Kapam un Kristoferam Makhjū, kuriem ticis 20.numurs.

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš sacensības noslēdza ceturtajā vietā.

Mača pirmajā setā cīņa ritēja punkts punktā un neviens no duetiem nespēja iegūt pārsvaru. Pēc tehniskā pārtraukuma austrālieši izvirzījās vadībā 13:11, bet tad latvieši atkal izlīdzināja rezultātu (15:15). Seta izskaņā latvieši prata atspēlēt trīs setbumbas, bet ar ceturto reizi Kaps/Makhjū uzvarēja setu.

Otrajā setā cīņas gaita nemainījās un mačs ritēja līdzvērtīgi. Latvieši prata izvirzīties vadībā ar 10:9, bet pāris epizodes vēlāk pretinieki jau bija vadībā ar 16:14. Kļūda Samoilovam/Šmēdiņam maksāja vēl vienu punktu, un atspēlēties vairs neizdevās.

Iepriekš svētdien pusfinālā Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 0-2 (14:21, 17:21) diezgan pārliecinoši piekāpās brazīliešiem Alisonam Čeruti un Brunu Šmitam, kuri izsēti ar trešo numuru.

Atgādinām, ka Samoilvs/Šmēdiņš ceturtdaļfinālā uzvarēja Krievijas duetu Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu (11.numurs), bet pirms tam astotdaļfināla mačā Samoilovs/Šmēdiņš pārspēja amerikāņus Džeikobu Gibu un Keisiju Patersonu, kuri izlikti ar 16.numuru.

Jau vēstīts, ka trešdien šī turnīra pamatsacensībās nespēja iekļūt Mārtiņš Pļaviņš ar Aleksandru Soloveju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!