Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-19 vecuma puišu volejbola izlase ceturtdien Grieķijā tika pie uzvaras 2015.gada Eiropas čempionāta otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā.

Aizvadītajā spēlē Latvijas valstsvienība ar rezultātu 3-1 (20:25, 29:27, 25:22, 25:22) pārspēja mājinieci Grieķiju.

Citā H grupas pirmās kārtas mačā ceturtdien Rumānija ar 3-0 (25:19, 26:24, 31:29) uzvarēja Somiju.

Sacensību turpinājumā piektdien Latvijas izlase spēkosies ar Somiju, bet sestdien pretiniekos būs Rumānija.

Latvijas U-19 izlase turnīrā startē trenera Vjačeslava Grimailova vadībā.

Līdz šīs nedēļas beigām kvalifikācijas cikla spēles aizvadīs kopumā četru dažādu vecumu Latvijas volejbola izlases. U-18 meiteņu un U-19 puišu valstsvienības attiecīgi Jelgavā un Grieķijā sacenšas 2015.gada Eiropas čempionāta otrajā atlases kārtā, bet Latvijas U-20 sieviešu un U-21 vīriešu izlases attiecīgi Polijā un Ungārijā spēkojas 2015.gada pasaules čempionāta pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā startē 31 komanda. Tās sadalītas astoņās grupās pa trim vai četrām komandām katrā. Katras grupas pirmo vietu ieguvēji, kā arī trīs labākās no otro vietu ieguvējām nodrošinās vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

U-18 meiteņu Eiropas čempionāta finālturnīrā startēs 12 valstu izlases, tas notiks no 28.marta līdz 5.aprīlim Bulgārijā. Arī U-19 puišu Eiropas čempionāta finālturnīrā startēs 12 valstu izlases, bet tas notiks no 4. līdz 12.aprīlim Turcijā.

Tikmēr pasaules čempionāta pirmajā kvalifikācijas kārtā izlases startē grupās pa trim vai četrām komandām katrā. Katras grupas labākās komandas, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja iegūs tiesības startēt otrajā kvalifikācijas kārtā, kur astoņas komandas būs sadalītas divās grupās, katrā pa četrām. Pēcāk finālturnīrā no Eiropas iekļūs katras grupas uzvarētāji.

Pasaules čempionāti šajās vecuma grupās risināsies aprīlī. To nories vieta vēl nav noteikta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!