Foto: FIVB
Pirmdien kļuva zināmi Latvijas pludmales volejbolistu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pretinieki Eiropas čempionātā (EČ) finālturnīrā, kas no 28. jūlija līdz 2. augustam norisināsies Austrijas pilsētā Klāgenfurtē.

Latvijas duets turnīrā būs izliktS ar otro numuru un grupu kārtā tiksies ar itāliešiem Aleksu Ranjēri/Adrianu Karambulu (15. numurs_), spāņiem Fransisko Marko/Kristianu Garsiju (18. numurs) un mājiniekiem Aleksandru Hūberu/Robinu Zeidlu (31. numurs), kuri turnīrā startēs ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

No pretiniekiem šosezon labākie rezultāti bijuši itāļiem, kuri ieņēma 3. vietu "Major" posmā Porečā, bet Gštādā palika ceturtie. Tāpat Ranjēri, taču kopā ar Marko Kaminati uzvarēja Lucernas "Open" sērijas posmā. Marko/Garsijas šosezon labākie rezultāti bija dalītas 17. vietas, kuras viņi ieguva pasaules čempionātā, Jūrmalas "Masters" un I Eiropas spēlēs. Pērn viņu sniegums bija labāks, tostarp 2. vieta vienā no "Open" kategorijas posmiem. Savukārt Hūbers/Zeidls šosezon augstāk par 33. vietu Pasaules tūrē nav bijuši, tādu pat vietu ieņemot arī pasaules čempionātā, bet Jūrmalas "Masters" viņi bija 17. vietā.

Pamatturnīrā startēs 32 dueti, kuri būs sadalīti astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kamēr grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Samoilovs/Šmēdiņš būs vienīgie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionāta finālturnīrā, jo Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns palika kā septītie rezervistu sarakstā, kurā kā devītie bija arī Haralds Regža/Armands Āboliņš. Pie īpašajiem ielūgumiem bez Hūbera/Zeidla tika arī pa vienam Baltkrievijas un Čehijas duetam.

Grupu turnīra spēles vīriešiem sāksies 29. jūlijā, izslēgšanas spēles 31. jūlijā, bet izšķirošās cīņas par medaļām 2. augustā.

Samoilovs/Šmēdiņš iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros izcīnīja sudraba medaļas. Pērn Itālijas pilsētā Kaljāri Samoilovs/Pļaviņš finālā zaudēja mājiniekiem Paolo Nikolai/Danielem Lupo, bet 2013. gadā, kad finālturnīrs arī norisinājās Klāgenfurtē, viņi atzina spāņu Pablo Ereras/Adriana Gaviras pārākumu.

Jau ziņots, ka maijā Eiropas čempionāta "Masters" sērijas posms norisinājās Jūrmalā, kur Samoilovs/Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt aizvadītajā svētdienā viņi izcīnīja augsto 2. vietu Gštādas "Major" sērijas turnīrā Šveicē, kas ir abu šīs sezonas līdz šim labākais rezultāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!