Foto: FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešdien ar uzvaru sāka Riodežaneiro notiekošā Pasaules kausa (PK) "Grand Slam" kategorijas posmu.

G apakšgrupas pirmās kārtas mačā ar septīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:18, 21:18) uzvarēja krievus Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, kuriem piešķirts 26.numurs.

Ceturtdien Latvijas duets aizvadīs mačus pret poļiem Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru (23.), kā arī vāciešiem Kaju Matisiku un Jonatanu Erdmanu (10.).

Pirms tam Losjaks/Kantors trešdien pārspēja vāciešus ar 2-0 (23:21, 21:12).

Pērn tieši Samoilovs ar Šmēdiņu uzvarēja Riodežaneiro turnīrā, bet tad tam vēl bija "Open" kategorija.

Pirms tam trešdien ar 30.numuru izliktais Latvijas pāris Rihards Finsters un Edgars Točs pirmajā mačā ar 0-2 (15:21, 18:21) zaudēja amerikāņiem Džeikobam Gibam un Keisijam Patersonam, kuri turnīrā izlikti ar trešo numuru.

Grupu turnīra turpinājumā Finsteram un Točam paredzētas divas spēles ceturtdien, kurās jātiekas pret Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu no Itālijas (14.), kā arī pret kanādiešiem Džošu Binstoku un Semu Šekteru (19.).

Itālijas un Kanādas pāru duelī trešdien ar 2-0 (21:13, 21:15) uzvarēja pagājušā gada Eiropas čempionāta sudraba medaļnieki Ranjēri un Karambula.

Jau ziņots, ka Finsters un Točs otrdien sasniedza pamatsacensības, izšķirošajā kvalifikācijas mačā, kurš ilga stundu, ar 2-1 (24:22, 24:26, 15:13) pārspējot Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu. Pirms šīs spēles Finsteram bija veselības problēmas un tika apspriesta iespēja, ka duets varētu pārtraukt dalību sacensībās.

Finsters un Točs PK posma pamatturnīrā spēlē trešo reizi vēsturē, bet iepriekšējās divas reizes pagājušās sezonas beigās bija "Open" kategorijas posmos, kas ir līmeni vājāki. Toreiz viņi reizi tika pie dalītas devītās vietas.

Šis ir trešais PK posms šogad. Pirmie divi bija "Open" kategorijas posmi, kas risinājās Irānā un Brazīlijā, bet tajos no Latvijas sportistiem piedalījās vienīgi Pļaviņš un Regža, abas reizes apstājoties izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un gūstot dalītu 17.vietu.

Arī nākamais PK turnīrs nākamnedēļ notiks Brazīlijā, savukārt aprīļa beigās sportisti atkal lidos uz šī gada olimpisko spēļu norises valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!