Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Spraigā, kļūdām bagātā spēlē Latvijas jauniešu U19 izlases spēlētājas uzvarēja Azerbaidžānas vienaudzes ar rezultātu 3:1. Spēles ceturtajā setā Latvijas jaunās volejbolistes parādīja izcilu gribasspēku, atspēlējās no negatīva rezultāta, guva punktu sēriju un spēles galotnē ar seta rezultātu 30:28 guva uzvaru, informē Latvijas Volejbola federācija.

"Spēles sākumā varēja redzēt, ka izlases sniegumā izpaudās pirmās sacensību spēles uztraukums. Pieļāvām nevajadzīgas kļūdas, taču meitenes spēja izpildīt nospraustos uzdevumus un realizēt iepriekš izstrādāto stratēģiju. Esmu gandarīts par pirmo uzvaru, jo psiholoģiski tā ir priekšnoteikums daudz stabilākai spēlei ar nākamajiem mūsu pretiniekiem," saka Latvijas U19 izlases galvenais treneris Andrejs Odinokovs.

Spēlē Latvijas spēlētājas parādīja arī labu sniegumu statistikas rādītājos – Inese Raciņa guva visvairāk punktus ar servi, Paula Nikola Ņečiporuka bija mača labākā servju uzņēmēja, bet Tīna Graudiņa bija rezultatīvākā bloķētāja.

Sestdien Latvijas U19 izlase Eiropas čempionāta atlases kārtā tiksies ar Francijas izlasi, kura pirmajā mačā piedzīvoja bezierunu sakāvi pret Slovēnijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!