Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien sasniedza Nīderlandē notiekošā sezonas pirmā Pasaules kausa posma izslēgšanas turnīru.

H apakšgrupas mačā ar 25. numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka ar 2-1 (13:21, 21:15, 15:8) uzvarēja Azusu Futami un Akiko Hasegavu no Japānas, kurām šajā turnīrā bija 24. numurs.

Latvijas sportistēm mačs iesākās neveiksmīgi, jo viņas ātri vien nonāca iedzinējos, bet pirmajā setā cieta zaudējumu ar pārliecinošo 13:21. Tiesa, turpinājumā Kravčenoka/Graudiņa spēlēja pārliecinošāk, kas viņām otro setu ļāva uzvarēt ar 21:15, bet izšķirošajā - trešajā - setā iniciatīva jau pilnībā piederēja Latvijas pludmales volejbolistēm, kuras guva drošu uzvaru ar 15:8.

Pirms tam ceturtdien Latvijas sportistes pirmajā mačā ļoti sīvā cīņā ar 1-2 (21:19, 14:21, 19:21) zaudēja mājiniecēm Džojai Stubai un Marlēnai Remondai van Ierselai, kurām ticis astotais numurs.

Graudiņa un Kravčenoka turnīru Hāgā sāka, pārliecinoši pārvarot abas kvalifikācijas kārtas un tikai otro reizi karjerā abām kopā iekļūstot Pasaules kausa posma pamatsacensībās.

Vīriešu konkurencē pamatturnīru nepārvarēja Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, kuri H apakšgrupas spēlē ar 0-2 (15:21, 17:21) piekāpās francūžiem Maksimam Tjersī un Arno Gotjē-Ra.

Līdz ar to Finsteram/Solovejam šis turnīrs ir noslēdzies ar dalītu 25. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!