Čehijas tenisists Jans Hernihs ceturtdien paziņoja, ka arī viņam ir piedāvāts "atdot spēli" un tas noticis turnīros Maskavā un Sanktpēterburgā.
Kā laikrakstam "Sport" stāstīja pats sportists, viņam pagājušajā gadā piedāvāts zaudēt Kremļa kausa izcīņas pirmās kārtas spēlē ar itāli Filipo Volandri un Sanktpēterburgas atklātā turnīra pirmās kārtas spēlē ar krievu Jevgeņiju Koroļovu. Abos šajos mačos čehu tenisists uzvarēja.

"Man kāds piezvanīja no viesnīcas reģistratūras un jautāja, vai es nevēlētos pārdot spēli - citiem vārdiem sakot, zaudēt apzināti. Viņš runāja angliski, taču sevi neidentificēja. Kad es atteicos, viņš nolika klausuli," saka Hernihs.

"Tas būtu neprāts, pieņemt tādu kukuli," piebilst Hernihs.

Herniha atzīšanās ir kārtējais trieciens, ko teniss ir saņēmis pēdējā laikā.

Trešdien vācu tenisists Tomijs Hāss paziņoja, ka Deivisa kausa izcīņas pusfināla spēlē, kurā Vācija zaudēja Krievijas izlasei, viņš tika saindēts. Pagājušajā nedēļā par aiziešanu no tenisa paziņoja kādreizējā pasaules pirmā rakete šveiciete Martina Hingisa, kurai dopinga pārbaudēs konstatētas kokaīna pēdas.

Savukārt pēdējos mēnešos vairāki tenisisti ir paziņojuši, ka viņiem piedāvāts apzināti zaudēt kādā spēlē.

Aizdomas par spēļu pirkšanu atklātībā nonāca augustā, kad Polijas atklātajā čempionātā ceturtā rakete krievs Nikolajs Davidenko negaidīti zaudēja neizsētajam tenisistam Martinam Vasalo. Pirmo setu Davidenko uzvarēja, bet tad otrajā zaudēja un trešajā izstājās savainojuma dēļ. Pēc šī mača bukmeikeru kantoris "Betfair" ziņoja, ka uz spēli saņemtas neierastas likmes, kas radīja aizdomas par jau iepriekš zināmu tās rezultātu.

Abi spēlētāji noliedza kaut kādas nelikumības, tomēr ATP vadība šajā lietā uzsāka izmeklēšanu. Savukārt oktobra nogalē Davidenko Sanktpēterburgas atklātā tenisa turnīra otrās kārtas mačā ar 6-1, 5-7, 1-6 sensacionāli piekāpās horvātam Marianam Ciličam, kas tikai vēl vairāk pastiprināja runas par negodīgumu. Krievu tenisistu šajā spēlē par necīnīšanos pat brīdināja tiesnesis, bet nākamajā dienā ATP sodīja Davidenko.

Pagājušajā nedēļā ar paziņojumiem par to, ka viņiem piedāvāta nauda par zaudējumiem, nāca klajā divi Francijas tenisisti Arno Klemāns un Mišels Lodrā, kuri uzsvēra, ka piedāvājumiem nav piekrituši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!