Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākā tenisista Ernests Gulbja māte Milēna Gulbe-Kavace ieteikusi savam dēlam pamest tenisu, tomēr pats sportists to vēl nav vēlējies darīt, portālam "asapsports.com" stāstīja latviešu tenisists.


Gulbis šo sezonu iesācis ļoti veiksmīgi, un izcīnījis jau 12 uzvaras pēc kārtas. Šobrīd garāka uzvaru sērija 2013.gadā ir tikai  pasaules ranga pirmajai raketei Novākam Džokovičam (13 uzvaras).

"Sajūtas beidzot ir labas. Jūtos patiešām labi. Pagājušais gads man bija briesmīgs. Šogad atmaksāju par pērno sezonu," stāstīja Latvijas tenisists. "Pēc Bergamo "Challenger" turnīra, kurā es zaudēju pirmajā kārtā, mana māte teica, ka man jāpamet teniss. Es viņai atbildēju, lai dod man vēl mēnesi laika. Tagad viņa ir priecīga."

Gulbis arī stāstīja, ka viņš šogad ir spēcīgāks gan psiholoģiski, gan fiziski: "Esmu kļuvis mazliet gudrāks. Pirmkārt, es izlaidu "Australian Open", jo ilgāk gatavojos un smagi trenējos. Vienkārši smags darbs atmaksājas. Tas arī viss. Citi to, ka smags darbs atmaksājas, nesaprot visas savas dzīves laikā.  Es to aptvēru pēc 24 gadiem. Domāju, tas ir pietiekami ātri."

Tāpat viņš stāstīja, ka vēlas spēlēt tā, kā to darīja savas karjeras sākumā, jo tad viņš spēlēja relaksētu, agresīvu tenisu.

"Tad es nedomāju pārāk daudz. Vienkārši spēlēju. Bumba nāca, es to vienkārši atsitu, bet tad es sāku domāt - ko darīt, kad bumba tuvojas, cik soļus spert. Šādos gadījumos smadzenes vienkārši beidz strādāt," skaidroja sportists.

Gulbis cer, ka šoreiz viņam izdosies sasniegt augstus rezultātus, jo šī viņam varētu būt pēdējā iespēja.

"Es 21 vai 22 gadu vecumā visu sabojāju. Kad es aizvadīju labu sezonu uz māla seguma, man bija iespēja būt stabilam, bet es visu sabojāju. Tāds ir mans dzīves stāsts - kaut ko sasniedzu un tad to iznīcinu. Tagad vēlos kaut ko sasniegt un tad sasniegt kaut ko jaunu. Es tā ceru," viņš turpināja. "Šī ir mana trešā vai ceturtā iespēju. Es ceru, ka šī ir mana pēdējā un kaut ko sasniegšu."

Šogad Gulbis ATP sērijas turnīros piedzīvojis  tikai divus zaudējumus  - un abus pret pasaules ranga TOP10 tenisistiem(Huanu Martinu del Potro un Tomašu Berdihu).

Pirmdien Gulbis Indianvelsas "Masters Series" turnīrā aizvadīs maču par ceturtdaļfinālu, spēkojoties pret pasaules ranga 20.numuru itāli Andreasu Sepi. Spēle risināsies otrajā kortā un sāksies pēc pulksten 22:00 pēc Latvijas laika.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!