Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien aizvadīs Indianvelsas "Masters Series" trešās kārtas spēli, cenšoties turpināt savu uzvaru sēriju.

Cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā Gulbis šovakar tiksies ar pasaules ranga 20.numuru itāli Andreasu Sepi. Spēle risināsies otrajā kortā un sāksies pēc pulksten 22:00 pēc Latvijas laika.

Gulbis šobrīd pasaules rangā ieņem 67.vietu. Līdz šim abi tenisisti savā starpā augstākā līmeņa turnīros tikušies četras reizes. Tikai pirmajā savstarpējā spēlē 2008.gadā Austrijā ar 1-6, 6-4, 6-3 pārāks bija Sepi, bet nākamās trīs cīņas uzvarējis Gulbis. Latvijas tenisists bija pārāks divreiz vēl tajā pašā gadā (6-3, 6-7 (7:9), 6-2 "Queens Club" turnīrā Londonā un 3-6, 5-7, 6-3, 7-6 (7:3), 6-3 Deivisa kausā), bet trešo uzvaru Gulbis guva 2010.gadā Dohas turnīra otrajā kārtā (6-4, 7-5).

Gulbis līdz šim ir uzvarējis 12 spēlēs pēc kārtas, un šobrīd garāka uzvaru sērija 2013.gadā ir tikai pasaules ranga pirmajai raketei Novākam Džokovičam (13 uzvaras). Šogad Gulbis ATP sērijas turnīros piedzīvojis tikai divus zaudējumus – un abus pret pasaules ranga TOP10 tenisistiem (Huanu Martinu del Potro un Tomašu Berdihu).

Latvijas tenisists savu panākumu sēriju iesāka Delrejbīčas turnīrā, kurā startēja jau kvalifikācijā. Pēc uzvarām trīs atlases spēlēm Gulbis aizcīnījās līdz finālam un otro reizi karjerā arī triumfēja šajā turnīrā, bet pagājušajā viņš ar divām uzvarām kvalifikācijā nodrošināja iekļūšanu Indianvelsas "Masters Series" turnīra pamatsacensībās. Indianvelsas turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar 6-2, 6-3 uzvarēja spāni Felisiano Lopesu, bet otrajā kārtā sagrāva pasaules ranga devīto numuru Janko Tipsareviču ar 6-2, 6-0.

Gulbja un Sepi spēles uzvarētājs Indianvelsas turnīra astotdaļfinālā tiksies ar bijušo pasaules ranga līderi Rafaelu Nadalu (piektā vieta pasaules rangā) vai argentīnieti Leonardo Maijeru, kurš pasaules rangā atrodas 64.vietā.

Šobrīd par dalību Indianvelsas turnīrā Gulbis ir nopelnījis 61 ieskaites punktu, kas viņam ļaus vēl nedaudz uzlabot savu pozīciju pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!