Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ceturtdien turpināja savu uzvaru sēriju, pārvarot Indianvelsas "Masters Series" pamatturnīra pirmo kārtu.

Indianvelsas sacensību pirmajā kārtā Gulbis 73 minūšu ilgā cīņā ar 6-3, 6-2 pieveica spāni Felisiano Lopesu, tādējādi izcīnot jau savu 11.uzvaru pēc kārtas. Lopess šobrīd pasaules rangā ieņem 34.vietu, bet Gulbis pēc triumfa Delrejbīčas turnīrā pakāpies uz 67.vietu.

Tagad turnīra otrajā kārtā Gulbis tiksies ar pasaules ranga devīto numuru serbu Janko Tipsareviču. Tā būs trešā reize dažu nedēļu laikā, kad Gulbis spēlēs pret kādu no pasaules ranga labāko desmitnieka.

Līdz šim augstākā līmeņa turnīros abi tenisisti savā starpā tikušies trīs reizes, un tikai reizi panākums ir Gulbja kontā – 2008.gadā Barselonas turnīrā savstarpējā cīņā Tipsarevičs izstājās no sacensībām otrajā setā. Vēl tenisisti tikās 2008.gadā turnīrā Francijā, Mecā, un 2012.gadā Vīnes turnīrā. Šajos mačos Tipsarevičs uzvarēja divu setu cīņās.

Ieskaitot arī kvalifikācijas spēles ATP turnīros, Gulbis šogad uzvarējis 13 mačos un zaudējis tikai divos. Abus zaudējumus ATP sērijas turnīros Gulbis piedzīvoja pret TOP 10 spēlētājiem – Huanu Martinu del Potro un Tomašu Berdihu.

Par kvalifikācijas un pirmās kārtas pārvarēšanu Indianvelsā Gulbis nopelnījis 26 ieskaites punktus, kas ļaus viņam nākamnedēļ atkal nedaudz uzlabot savas pozīcijas pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!