Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, neskatoties uz veiksmīgi sākto jauno sezonu, pašlaik atrodas ļoti tālu no sava potenciāla robežas, uzskata tenisista treneris Ginters Bresniks.

Gulbis izcīnījis uzvaras pēdējās desmit spēlēs pēc kārtas. Pagājušajā nedēļā viņš pēc kvalifikācijas pārvarēšanas triumfēja Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, tiekot pie sava trešā ATP titula karjerā.

"Vispirms viņam bija jāatgūst kāre pēc tenisa spēlēšanas. Viņa sitieni bija kļuvuši briesmīgi," laikrakstam "USA Today" izteicies Bresniks, kurš ar latvieti strādā kopš pagājušā gada maija. "Kad viņš atnāca pie manis trenēties, Gulbis teica, ka vairs neprot pārsist bumbiņu pāri tīklam."


Uzvara Delribīčā Gulbim ļāva pakāpties uz 67.vietu jaunākajā ATP rangā. Viņš ATP ranga pirmajā simtniekā nebija bijis kopš pagājušā jūlija beigām, kad izkrita no tā pirmoreiz kopš 2009.gada oktobra.

"Gulbis pašlaik vēl ir tik tālu no sava potenciāla, ka jābrīnās par viņa labajiem rezultātiem jau tagad," uzskata Bresniks, kurš karjeras laikā trenējis arī vāciešu leģendu Borisu Bekeru. "Ja centies Gulbi pakļaut disciplīnai, jau esi zaudējis. Viņam ir milzīgas problēmas ar autoritātes ievērošanu."

Kā ziņots, Gulbis šonedēļ spējis kvalificēties ASV notiekošā prestižā Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīra pamatsacensībām, kura pirmās kārtas mačā naktī uz piektdien pēc Latvijas laika tiekas ar Felisiano Lopesu no Spānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!