Foto: F64

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules tenisa ranga sarakstā saglabājis 38.pozīciju.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļa Gulbis piedalījās Halles ATP sērijas turnīrā, kurā otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-7 (5:7), 4-6 piekāpās mājiniekam Tomijam Hāsam. Ar šo turnīru Gulbis atklāja zāliena sezonu.

No pārējiem ATP rangā esošajiem Latvijas sportistiem aizvadītajā nedēļā Andis Juška pakāpies par trim vietām un ieņem 435. pozīciju, Mārtiņš Podžus zaudējis divas pozīcijas un ieņem 771.vietu, Deniss Pavlovs pakāpies par trim pozīcijām (1123.) un Miķelis Lībietis pēc deviņu pozīciju krituma ierindojas 1447.vietā. Vēl Krišjānis Stabiņš ir 1456. vietā, Oskars Vaskis ir 1600. vietā, Arkādijs Slobodkins – 1821.vietā, bet Jānis Podžus - 1936.vietā.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, izmaiņas nav notikušas. Pirmās trīs pozīcijas ieņem Novāks Džokovičs, Endijs Marejs un Rodžers Federers, ceturtais ir Davids Ferrers, kamēr Rafaels Nadals ir piektajā pozīcijā. Sestajā vietā ir Tomašs Berdihs, septītajā - Žo Vilfrīds Tsonga, astotajā Huans Martins del Potro, bet labāko desmitnieku noslēdz Rišārs Gaskē un Staņislas Vavrinka.

Tikmēr sieviešu WTA tenisa rangā Diāna Marcinkeviča ir 244.vietā, Jeļena Ostapenko ierindojusies 730.pozīcijā, bet Laura Gulbe ieņem 1114.vietu.

WTA ranga līderpozīcijā ir Serēna Viljamsa, kurai seko Viktorija Azarenka, Marija Šarapova, Agņeška Radvanska, Sāra Erani un Na Li.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!