Foto: AP/Scanpix
Latvijas tenisists Ernests Gulbis Vācijā notiekošā Halles "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 6-7 (5:7), 4-6 piekāpās mājiniekam Tomijam Hāsam, kurš turnīrā uzvarēja pērn, bet nesen aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam.

Līdz ar to latvietis turnīru noslēdza ar 20 ATP ranga punktu nopelnīšanu.

Mačs iesākās ar Hāsa pārsvaru, bet Gulbim bija ļoti lielas problēmas ar savas serves noturēšanu. Otrajā geimā latvietis aizstāvēja divas breikbumbas, bet ceturtajā - vēl septiņas. Turpinājumā cīņa izlīdzinājās, tomēr desmitajā geimā Hāss jau ieguva trīs setbumbas, bet latvietis atkal visas atspēlēja, panākot 5-5.

Tenisisti aizspēlējās līdz taibreikam, bet arī to pārliecinošāk aizvadīja Hāss. Pēc Gulbja dubultkļūdas mājinieks panāca 4:2 savā labā, tomēr arī latvietis veica vienu minibreiku, pietuvojoties līdz 4:5. Tomēr uz to Gulbis atbildēja ar vēl vienu dubultkļūdu un cieta neveiksmi setā ar 6-7 (5:7). Pirmais sets ilga 70 minūtes.

Otrais sets sākās ar līdzīgu scenāriju, un jau pirmajā geimā Gulbim nācās atspēlēt četras breikbumbas, tomēr viņš to paveica sekmīgi. Pie vēl vienas breika iespējas Hāss tika piektajā geimā, un 17.breikbumbu mačā latvietim tomēr neizdevās atspēlēt, un viņš nokļuva iedzinējos ar 2-3.

Šobrīd Gulbis ATP rangā ieņem 38.vietu, kas viņam ir augstākā kopš 2011.gada aprīļa, bet 35 gadus vecais Hāss atrodas 11.pozīcijā, kas kādreizējam ATP ranga vicelīderim ir augstākā kopš 2008.gada janvāra.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies četras reizes, turklāt šis bija trešais mačs šogad. 2009.gada Madrides "Masters 1000" sērijas turnīrā Hāss uzvarēja ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5, pagājušā gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā pārāks ar 3-6, 4-6, 6-4, 7-5, 6-3 bija latvietis, šīgada marta sākumā Delribīčas "ATP World Tour 250" turnīrā Gulbis vācieti ceļā uz uzvaru sacensībās pārspēja pusfinālā, būdams pārāks ar 6-3, 4-6, 7-6 (7:2), bet divus mēnešus vēlāk Hāss triumfēja Minhenes "ATP World Tour 250" turnīrā, kura otrajā kārtā ar 6-4, 6-7 (3:7), 6-1 pieveica arī Gulbi.

Abiem tenisistiem šī sezona ir veiksmīga. Gulbis tagad uzvarējis 21 no 30 ATP kategorijas vienspēļu mačiem, bet Hāss 36 mačos svinējis 26 uzvaras. Abi sportisti izcīnījuši pa vienam titulam.

Ceturtdaļfinālā Hāss sacentīsies ar francūzi Gaelu Monfisu, kurš Gulbi pārspēja Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā. Trešdien Monfiss paziņoja, ka personisku problēmu dēļ nepiedalīsies drīzumā gaidāmajā Vimbldonas čempionātā.

Kā ziņots, Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 3-6, 6-3 pārspēja Kipras sportistu Markosu Bagdati, kurš ATP rangā ieņem 40 pozīciju.

Tomijs Hāss Halles turnīrā iesaistījās ar otro kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!