Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis trešdien piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā Vācijā notiekošā Halles ATP sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās.

Pārī ar amerikāni Džeimsu Čeretani viņš cīnījās pret itāli Daniēli Bračiāli un Džonatanu Ērlihu no Izraēlas, taču piedzīvoja zaudējumu 3-6, 2-6.

Līdz ar to Gulbis sacensības noslēdza bez ATP dubultspēļu ranga punktu nopelnīšanas un dalību turnīrā turpinās vien vienspēlēs.

Šis Gulbim bija pirmais dubultspēļu mačs ATP turnīros kopš 2011.gada jūlija, kad viņš startēja Losandželosas sacensībās.

Kā ziņots, otrdien Gulbis turnīru iesāka ar uzvaru pirmās kārtas mačā vienspēlēs. Latvijas tenisists trīs setos ar rezultātu 6-4, 3-6, 6-3 bija pārāks pār kiprieti Markosu Bagdati.

Šobrīd Gulbis ATP vienspēļu rangā ieņem 38.vietu, kas viņam ir augstākā kopš 2011.gada aprīļa. Par uzvaru pirmajā kārtā latvietis ticis pie 20 vienspēļu ranga punktiem.

Halles turnīrs atklāj salīdzinoši neilgo zāliena sezonu, kas noslēgsies ar Vimbldonas sacensībām.

Gulbim šī sezona ir ļoti veiksmīga, un viņš uzvarējis 20 no 27 ATP sērijas mačiem, kuros piedalījies.

Otrajā kārtā Gulbis sacentīsies ar pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu, kuram pirmā kārta brīva.

Kā ziņots, šonedēļ Hāss aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam. Tāpat Hāss ir pērnā gada Halles turnīra uzvarētājs.

Gulbis Halles turnīrā spēlē pirmoreiz karjerā. Pērn viņš šajā nedēļā startēja Londonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kas labāk pazīstams kā "Queen's Club" turnīrs, kurā zaudēja jau pirmajā kārtā, tāpēc ATP vienspēļu punkti viņam šonedēļ nav jāaizstāv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!