Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc sezonas otrā "Grand Slam" turnīrā – Francijas atklātā tenisa čempionāta – ATP pasaules rangā pakāpies par divām pozīcijām un ieņem 38.vietu.

Atgādinām, ka "French Open" turnīrā latvietis izstājās jau otrajā kārtā, kurā atzina mājinieka Gaela Monfisa pārākumu.

Gulbja augstākā vieta rangā ir 21.pozīcija, un tajā viņš atradās 2011.gada februārī. Kā zināms, 2013. gadu Gulbis iesāka 138.pozīcijā.

No pārējiem ATP rangā esošajiem Latvijas sportistiem aizvadītajā nedēļā Andis Juška zaudējis četras vietas un ieņem 438. pozīciju, Mārtiņš Podžus zaudējis trīs pozīcijas un ieņem 769.vietu, Deniss Pavlovs zaudējis trīs pozīcijas (1126.) un Miķelis Lībietis pēc septiņu pozīciju krituma ierindojas 1438.vietā. Vēl Krišjānis Stabiņš ir 1447. vietā, Oskars Vaskis ir 1594. vietā, Arkādijs Slobodkins – 1809.vietā, bet Jānis Podžus - 1923.vietā.

Savukārt pēc sezonas otrā "Grand Slam" turnīra ranga pirmajā desmitniekā notikušas pāris izmaiņas. Pirmās trīs pozīcijas saglabājuši Novāks Džokovičs, Endijs Marejs un Rodžers Federers, bet uz ceturto vietu pakāpies Davids Ferrers. "French Open" uzvarētājs Rafaels Nadals noslīdējis uz piekto pozīciju, sestajā vietā ir Tomašs Berdihs, uz septīto vietu pakāpies Žo Vilfrīds Tsonga, uz astoto pozīciju noslīdējis Huans Martins del Potro, bet labāko desmitnieku noslēdz Rišārs Gaskē un Staņislas Vavrinka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!