Foto: Reuters/Scanpix

Šī gada pasaules labākais tenisists Rafaels Nadals Vimbldonas čempionātā, kas sāksies nākamajā nedēļā, būs izlikts vien ar piekto numuru, paziņojuši organizatori.

2008. un 2010.gada sacensību čempions visu pagājušā gada otro pusi nespēlēja traumas dēļ, bet šogad kopš atgriešanās sacensībās piedalījies deviņos turnīros un visos sasniedzis finālu, no kuriem uzvarējis septiņos.

Paredzams, ka pēc Vimbldonas turnīra viņam sāksies kāpums ATP rangā, tomēr pagaidām Nadals tajā atrodas tikai piektajā vietā. Ja Francijas atklātajā čempionātā Nadals bija izlikts ar trešo numuru, jo nestartēja Endijs Marejs, bet ranga ceturtajā vietā esošais Davids Ferrers bija izlikts kā ceturtais, Vimbldonā plānojuši spēlēt visi pasaules vadošie tenisisti, un tas nozīmē, ka Nadalam ar kādu no viņiem potenciāli būs jāsacenšas jau ceturtdaļfinālā.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Nadals Vimbldonas turnīra otrajā kārtā piekāpās čeham Lukašam Rosolam un pēc tam kortā atgriezās vien šī gada februārī.

Ar pirmo numuru būs izlikts serbs Novāks Džokovičs, kuram sekos Marejs, šveicietis Rodžers Federers un Ferrers.

Tikmēr Vimbldonas sieviešu turnīrā ar pirmo numuru būs izlikta WTA ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV, kurai sekos baltkrieviete Viktorija Azarenka un 2004.gada Vimbldonas sacensību čempione Marija Šarapova no Krievijas.

Vimbldonas tenisa čempionāts sāksies nākamajā nedēļā, bet pamatturnīra izloze notiks piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!