Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis ir viens no četriem spēlētājiem, kuram skatītājiem būtu jāpievērš īpaša uzmanība Vimbldonas čempionātā, uzskata viena no pasaulē lielākajām ziņu aģentūrām AFP.

Kopā ar Gulbi starp spēlētājiem, kuriem jāpievērš īpaša uzmanība gaidāmajās Vimbldonas sacensībās, aģentūra AFP nosaukusi jauno horvātu talantu Donnu Vekiču, Krievijā dzimušo kazahu tenisisti Jūliju Putincevu un bulgāru Grigoru Dimitrovu.

AFP atgādina, ka 24 gadus vecais latvietis 2011.gadā bija pie ATP ranga labāko divdesmitnieka robežas, tomēr tad "investīciju baņķiera dēls zaudēja uzmanību savai karjerai un 2012.gada beigās bija atkritis līdz 150.vietai".

"Varēju iziet vakarā ārā un smēķēt. Marihuānu gan nē, jo tā diemžēl nav atļauta tenisā, tomēr, godīgi sakot, es to nesaprotu," žurnālisti atgādina Gulbja šī gada izteikumus. "Tomēr tagad esmu visu šo pametis un dzīvoju veselīgu dzīvesveidu."

Tāpat Gulbis izpelnījās lielu uzmanību visā pasaulē, kad Francijas atklātā tenisa čempionāta laikā par garlaicīgiem nosauca pasaules labāko tenisa četrinieku Novāku Džokoviču, Endiju Mareju, Rodžeru Federeru un Rafaelu Nadalu.

Pēdējā laikā arvien skaļāk tiek runāts arī par Dimitrovu, kurš ir kādreizējais Vimbldonas turnīra junioru sacensību uzvarētājs.

Šogad Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīra ietvaros Dimitrovs pieveica ATP ranga līderi Džokoviču, kad arī viņš pirmoreiz publiski izrādīja savas attiecības ar krievu tenisisti Mariju Šarapovu. Viņš cenšas pārāk nopietni neuztvert runas, ka tiek saukts par tenisa seksa simbolu.

"Kāpēc jūs to jautājat man, nevis skatītājiem? Kā es sevi varu neiekļaut [seksīgāko spēlētāju] trijniekā," viņš jokojis.

Šobrīd ATP pasaules rangā Dimitrovs ieņem 31.vietu, bet Gulbis atrodas 38.pozīcijā.

Starp potenciālajām pārsteigumu autorēm kā sievietēm žurnālisti kā pirmo nosaukuši Donnu Vekiču, kura 28.jūnijā svinēs savu tikai 17. dzimšanas dienu. Viņa ir šobrīd jaunākā tenisiste WTA ranga pirmajā trīssimtniekā. Gara auguma, blondo Londonā dzīvojošo horvātu meiteni jau salīdzina ar Mariju Šarapovu, kura par Vimbldonas čempioni kļuva 17 gadu vecumā.

Pagājušajā nedēļā Vekiča aizkļuva līdz Birmingemas WTA "International" sērijas turnīra finālam un šonedēļ viņa WTA rangā jau pakāpusies uz 64.vietu.

"Nevaram iespaidot, ko raksta avīžu virsraksti, tomēr Šarapova ir laba persona, uz kuras panākumiem tiekties," izteicies Vekičas treneris Deivids Felgeits.

Tikmēr 18 gadus vecā Putinceva šobrīd WTA rangā ieņem 90.vietu un nesen tika vainota sportiskā gara neievērošanā.

"Nekad neesmu spēlējusi pret tenisisti ar sliktāku sportisko garu... Putinceva...," pēc zaudējuma Briseles WTA turnīra kvalifikācijā tvītoja amerikāniete Koko Vandeveija. "Viņas tieši vārdi bija: "Tu esi briesmīga spēlētāja. Māki tikai servēt, bet es uzvaru izspēles."

"Domāju, ka viņa ir dusmīga, jo pirms mača domāja, ka neesmu viņas līmeņa spēlētāja," atbildi parādā nepalika Putinceva.

Vimbldonas tenisa čempionāts sāksies nākamajā nedēļā, bet pamatturnīra izloze notiks piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!