Foto: Reuters/Scanpix

Īstu vētru sacēlusi Latvijas vadošā tenisista Ernesta Gulbja intervija, kurā viņš "lielo četrinieku" - ATP ranga līderus - nodēvēja par garlaicīgiem, un paši sportisti tam piekrīt.

"Vienmēr kādam gribēsies, lai ir citādi, bet es piekrītu, ka mums varbūt pietrūkst entuziasma un jautrības," komentējot Gulbja interviju, saka par "garlaicīgo" nodēvētais ATP līderis, serbs Novāks Džokovičs. "Taču no otras puses, mums nav viegli, jo šis ir ļoti prasīgs sporta veids kā fiziski, tā mentāli un emocionāli. Tu praktiski visu gadu katru dienu esi kortā, sezona ir ļoti gara un nav daudz laika padomāt - ok, tagad es kaut ko darīšu citādāk."

Gulbja izteikumiem piekrīt arī bijusī tenisa zvaigzne Džons Makinrojs. "Nevaru nepiekrist, ka tas būtu jauki [ja viņi būtu atraktīvāki]," Makinrojs saka intervijā "The Guardian". "Taču tas nav viņu stils. Man šķiet, ka viņiem ir grūti tādiem būt. Un es neesmu pārliecināts, kas atrodas aiz šīm korektajām sejām. Neredzu, ka kaut kas varētu notikt kā toreiz, kad spēlēju es ar [Džimiju] Konorsu vai [Ivanu] Lendlu, kad viss "vārījās"."

"Izklaidēšana gan nav gluži pareizais virziens," piebilst bijušais tenisists. "Taču individuālajiem sporta veidiem tas ir nepieciešams, jo tagad ir daudz vairāk citu sporta veidu, ar ko tenisam jākonkurē, nekā bija agrāk. Ir jābūt kaut kam tādam, ar ko piesaistīt skatītājus."

Intervijā žurnālam "GQ" britu tenisa līderis Endijs Marejs izteicies: "Tam, ko cilvēki grib vai negrib, nevajadzētu būt noteicošam. Taču, godīgi sakot, šo gadu gaitā man ir grūti atvērties un jokot preses konferencēs vai intervijās. Es vienmēr cenšos sniegt godīgas atbildes, bet tās ir diezgan garlaicīgas, tāpēc man nav pēc tam jātiek galā ar pārpratumiem vai skandāliem. Bet varu teikt, ka esmu citādāks nekā cilvēki par mani domā."

Gulbis šajā intervijā arī izteicās, ka tenisam pietrūkst emociju un kaislību. "Tenisā viss ir korekti, ar pieklājīgiem rokasspiedieniem un dažām glīti pozētām bildēm, kamēr skatītāji grib salauztas raketes un izkliedzienus," intervijā "L'Equipe" teica latviešu tenisists. "Šo modi iesāka Federers. Viņam ir perfekta Šveices džentlmeņa imidžs. Atkārtoju, es cienu Federeru, bet man nepatīk, ka jaunie spēlētāji cenšas viņu atdarināt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!