Foto: AFP/Scanpix

Pasaules pirmās raketes Novāks Džokovičs un Serēna Viljamsa sestdien pārliecinoši iekļuvuši Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā notiekošā Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālā.

Turnīrā ar pirmo numuru izliktajam un 2011.gada Vimbldonas uzvarētājam serbam Džokovičam bija nepieciešama tikai viena stunda un 26 minūtes, lai trīs setos ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-2 pārliecinoši uzveiktu ar 28 numuru izlikto Žeremī Šardī no Francijas. Džokovičs mačā uzvarēja 38 paša servētajās izspēlēs, astoņas reizes izpildīja netveramu servi un pieļāva vien trīs kļūdas.

"Jutos ļoti pārliecināts izejot laukumā un mačs noritēja manā labā. Nezaudēju daudz punktu savu servju laikā un izdarīju visu, ko vēlējos. Ir ļoti patīkami, kad spēle norit bez aizķeršanās. Tā ir fantastiska sajūta," pēc aizvadītās cīņas pauda Džokovičs.

Vimbldonas vienspēļu astotdaļfinālā serbam būs jāmērojas spēkiem ar turnīra 13.numuru vācieti Tomiju Hāsu, kuru Džokovičs jūnija sākumā uzvarēja Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā. Taču Hāss pirms tam ir pieveicis serbu gan šogad turnīrā Maiami, gan 2009.gada Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Tajā pašā laikā pasaules pirmā rakete un pašreizējā Vimbldonas čempione amerikāniete Viljamsa divos setos ar 6-2, 6-0 cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā bija pārāka pār Kimiko Dati Krumu no Japānas. Pieckārtējai Vimbldonas uzvarētājai šī bija jau 600.uzvara karjeras laikā.

"Neticami, 600 uzvaras. Es to pat nezināju. Kur nu vēl labāka vieta, kā sasniegt šādu panākumu centrālajā kortā," pēc uzvaras izteicās turnīrā ar pirmo numuru izliktā Viljamsa.

Par iekļūšanu Vimbldonas ceturtdaļfinālā Viljamsa mērosies spēkiem ar 23.numuru izlikto vācieti Sabīni Lisicki. Uzvaras gadījumā amerikāniete būtu nepārspēta jau 35 mačus pēc kārtas, atkārtojot savas māsas Venusas Viljamsas panākumu 2000.gadā, kura arī triumfējusi Vimbldonā piecas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!