Foto: AFP/Scanpix

Pēc Vimbldonas tenisa čempionāta "melnās trešdienas" un daudzu potenciālo favorītu izstāšanās ārvalstu bukmeikeri latvieti Ernestu Gulbi uzskata kā aptuveni sesto reālāko pretendentu uz uzvaru sacensībās.

Kantoris "William Hill" latvietim atvēl dalītu 6.-7.labāko koeficientu - 66/1. Savukārt "bet365" prognozē, ka Gulbis ir 6.-7. reālākais pretendents uz fināla sasniegšanu ar koeficientu 14/1.

Abās šajās prognozēs Gulbis sesto vietu dala ar poļu tenisistu Ježiju Janoviču.

Tikmēr bukmeikeri no "Bwin" Gulbi nosauc kā ceturto reālāko fināla sasniedzēju ar koeficientu "desmit". Tāpat viņi saka, ka Gulbim kopā ar francūzi Benuā Pēru ir lielākās cerības izpildīt visvairāk netveramo servju visa turnīra laikā.

Pašlaik Gulbis ar 32 eisiem divos mačos šajā statistikas rādītājā dala sesto vietu, bet pārliecinošs līderis ar 51 netveramo servi ir kanādietis Vaseks Pospisils, kuram gan sacensības jau noslēgušās.

"Bwin" arī uzskata, ka Gulbis būs favorīts (1,67 pret 2,10) piektdien plānotajā trešās kārtas mačā ar spāni Fernando Verdasko.

Izteikti favorīti uz uzvaru turnīrā ir Novāks Džokovičs un Endijs Marejs.

Kā ziņots, trešdien no vienspēļu sacensībām dažādu veselības problēmu dēļ izstājās septiņi tenisisti. Kopā pēc izstāšanās vai zaudējumiem sacensības noslēdzās septiņiem kādreizējiem ATP un WTA rangu līderiem.

Izlozes zara ceturtdaļā, kurā ir arī Gulbis, mājinieku favorītam Endijam Marejam potenciāli spēcīgākais pretinieks ceturtdaļfinālā ir krievu sportists Mihails Južnijs, kurš izlikts vien ar 20.numuru. No izliktajiem tenisistiem tur vēl ir vienīgi argentīnietis Huans Monako un Tomijs Rovredo no Spānijas.

Savukārt pusfinālā šai zara ceturtdaļai potenciāli spēcīgākais pretinieks ir spānis Nikolass Almagro, kurš izlikts ar 15.numuru.

Vimbldonas čempionāts ilgs līdz pat nākamās nedēļas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!