Foto: AFP/Scanpix
Igaunijas tenisiste Kaija Kanepi pirmdien otro reizi karjerā iekļuva Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā, bet sensacionāli no turnīra izstājās pasaules ranga pirmais numurs un galvenā favorīte Serēna Viljamsa.

Ceturtās kārtas spēlē Kanepi pusotru stundu ilgā cīņā apbēdināja mājinieci Lauru Robsoni, kuru pieveica ar 7-6 (8:6), 7-5. Robsone bija tuvu uzvarai pirmajā setā, bet igauniete atspēlējās un uzvarēja "tie break" izspēlē. Savukārt otrajā setā Kanepi 11.geimā lauza pretinieces servi un tad ar piekto mačbumbu uzvarēja cīņu.

Kanepi piekto reizi karjerā spēlēs kādā no "Grand Slam" turnīriem, kas ir viņas līdzšinējās karjeras labākais rādītājs.

Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā Kanepi pretiniece būs vāciete Sabīne Lisicki, kura ceturtās kārtas spēlē sensacionāli ar 6-2, 1-6, 6-4 pieveica pasaules pirmo raketi Serēnu Viljamsu.

Viljamsa pēdējos četros gados trīs reizes uzvarēja Vimbldonā, pirms šī gada turnīra uzvarēja "French Open" un nebija zaudējusi 34 spēlēs pēc kārtas.

Kanepi ir viena no trīs neizsētajām tenisistēm, kas turpina cīņu Vimbldonā, taču šobbrīd vienīgā no neizsētajām, kura iekļuvusi jau ceturtdaļfinālā.

Vēl ceturtdaļfinālā pirmdien iekļuva sieviešu vienspēļu turnīra sestais numurs Na Li, kas ar 6-2, 6-0 sagrāva itālieti Robertu Vinči. Tikmēr Petra Kvitova (astotais numurs) ar 7-6 (7:5), 6-3 pieveica spānieti Karlu Suaresu Navarro, bet beļģiete Kirstena Flipkensa (20.numurs) ar 7-6 (7:2), 6-3 uzvarēja itālieti Flaviu Penetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!