Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Sinsinati "Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā otrdien zaudēja krievu sportistam Mihailam Južnijam.

Abu tenisistu duelis noslēdzās ar rezultātu 5-7, 3-6.

Gulbis, kurš šobrīd ATP rangā ieņem 34.vietu, tika pie desmit reitinga punktiem.

Maču ar servi uzsāka Južnijs, ko viņam pārliecinoši izdevās pārvērst uzvarā arī visā geimā, taču ar grūtībām saskārās Gulbis, jo latvietis pie savas serves ļāva krievam iegūt breikbumbu, taču viņam to neizdevās izmantot, un Gulbis atspēlējās, panākot neizšķirtu setā. Nākamajā geimā jau latvietis divreiz tika pie breika iespējas, taču ne reizi nespēja tās izmantot, kā rezultātā Južnijs atspēlējās un setā izvirzījās vadībā. Pēcāk teicami servēja Gulbis, atstājot krievu bez punktiem ceturtajā geimā. Turpinājumā abi tenisisti uzvarēja geimus pie savas serves, bet devītajā geimā Gulbis, servējot Južnijam, panāca 40:30, tomēr lauzt krieva servi neizdevās. Seta lūzums pienāca 12.geimā, kad Južnijs ieguva divas breikbumbas (40:15), no kurām izmantoja jau pirmo, uzvarot setā ar 7-5.

Otro setu abi tenisisti sāka ar sīvu dueli. Gulbis pie Južnija serves panāca 40:40, taču neizdevās lauzt pretinieka servi. Savukārt tas izdevās krievu sportistam, kurš pie 40:40 ieguva breikbumbu, kuru arī izmantoja, turklāt arī pie savas serves Južnijs bija pārliecinošs, panākot jau 3-0 otrajā setā. Turpinājumā Latvijas labākais tenisists vienu geimu atguva, taču tad atkal bija bezspēcīgs pret krieva servi, kā rezultātā pēc četriem geimiem rezultāts kļuva 2-5 par sliktu Gulbim, bet astotajā geimā Južnijs tika pie divām mačbumbām. Krievs izmantoja otro no tām un uzvarēja setā ar 6-3.

Južnijs tika pie iespējas otrajā kārtā spēkoties ar ATP ranga vicelīderi Endiju Mareju no Lielbritānijas, kuru Gulbis aizvadītajā nedēļā uzveica Kanādā notiekošā Monreālas "Masters 1000" turnīra trešajā kārtā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis aizkļuva līdz Monreālas sacensību ceturtdaļfinālam, labāko astotnieku "Masters 1000" sērijas turnīrā sasniedzot trešo reizi karjerā. Gulbja kontā pašlaik ir trīs ATP tituli, kas iegūti 2010. un 2013.gada Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kā arī 2011.gada Losandželosas "ATP World Tour 250" turnīrā.

Zīmīgi, ka Južnijs Monreālā otrajā kārtā zaudēja kanādietim Milošam Raoničam, bet Gulbis viņam piekāpās cīņā par iekļūšanu pusfinālā. Južnijs pagājušajā mēnesī triumfēja Gštādes "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, tiekot pie sava devītā titula karjerā. Tāpat viņš jūnijā aizkļuva līdz Halles "ATP World Tour 250" turnīra finālam.

Gulbis Sinsinati turnīrā kopš 2007.gada piedalījies kopumā sešas reizes. Viņa labākais sniegums līdz šim ir aizkļūšana līdz ceturtdaļfinālam 2008.gadā, kad nācās piekāpties pasaules pirmajai raketei, serbam Novākam Džokovičam. Pērn Gulbis Sinsinati sacensībās spēlēja kvalifikācijā, zaudējot jau pirmajā kārtā, tāpēc šonedēļ viņam ATP ranga punkti nav jāaizstāv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!